Συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το Σάββατο 13 Ιουνίου


Στην Αθήνα κατεβαίνουν το Σάββατο 13 Ιουνίου τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, με τη στήριξη εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών. Θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10πμ και στις 11πμ συλλαλητήριο  στο Σύνταγμα.

Για τη συμμετοχή έχουν δρομολογθεί από τις περιοχές που βρίσκονται μονάδες της ΛΑΡΚΟ λεωφορεία και στην ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται πως «ατομική ευθύνη του καθενός είναι να έχει κοντά του την ατομική του μάσκα και γάντια».

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, διεκδικούν:

«Την απόσυρση του άρθρου 21 Ν. 4664/2020 και το σταμάτημα της εκκαθάρισης.

Την διασφάλιση του δημόσιου έλεγχου για την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της Χώρας.

Την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Την επαναφορά όλων των παράνομων και εξοντωτικών περικοπών που πραγματοποιήθηκαν με την ειδική διαχείριση. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή ΣΣΕ. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Την αξιοποίηση εδώ και τώρα όλων των νέων χρηματοδοτικών προοπτικών της Ε.Ε (λόγω κορωναϊού) για την στήριξη ,τον εκσυγχρονισμό και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να μπουν δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.

Την επαναφορά της παραγωγής στις πραγματικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ. Σήμερα με την μειωμένη παραγωγή στο 20% της πραγματικής, χάνονται δεκάδες εκατομ. Ευρώ που είναι πολύτιμα για την ΛΑΡΚΟ και την Εθνική οικονομία.

Τον επανυπολογισμό του χρέους στη ΔΕΗ σύμφωνα με τις διεθνείς τιμές που πληρώνουν οι βιομηχανίες σαν της ΛΑΡΚΟ. Αν προκύπτει διαφορά να γίνει ρύθμιση αποπληρωμής του.

Τη διαγραφή του προστίμου των κρατικών ενισχύσεων. Η ΛΑΡΚΟ ουδέποτε πήρε ένα ευρώ από τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Ρύθμιση και αποπληρωμή όλων των χρεών στους προμηθευτές και τους μικρό εργολάβους».

Η ολομέλεια της Π.Ο.Ε.Μ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου) αναφέρει ότι «αποφάσισε να πραγματοποιήσει συνάντηση των προεδρείων των σωματείων μελών μας, την ημέρα του συλλαλητηρίου στο χώρο της κινητοποίησης, να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα».

www.ert.gr
Νεότερη Παλαιότερη