Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για τα παράπονα συμπολιτών που ταλαιπωρούνται 2 χρόνια για την έκδοση σύνταξης ΟΓΑ


Μετά από δίκαια παράπονα συμπολιτών μας που ταλαιπωρούνται 2 χρόνια για την έκδοση σύνταξης ΟΓΑ, κατέθεσα Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση και η ερώτησή μου:

ΠΡΟΤΑΣΗ μου :

''Τα Υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ μισθωτών Ευβοίας (Χαλκίδα), Βοιωτίας (Λειβαδιά), τα οποία εκδίδουν και αποφάσεις συνταξιοδότησης μισθωτών, να επιφορτιστούν και με την έκδοση Αποφάσεων του Τμήματος αγροτών της ασφαλιστικής τους περιοχής, και να παραμείνει στον ΕΦΚΑ Μισθωτών Φθιώτιδας η έκδοση συντάξεων των νομών Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, όπως γίνεται και με την συνταξιοδότηση των μισθωτών.

Έτσι κάποιος υποψήφιος συνταξιούχος από τη Σκύρο, την Κάρυστο ή τα Δερβενοχώρια , θα σταματήσει να απευθύνεται στη Λαμία για την συνταξιοδότηση του (και τις σχετικές αναγνωρίσεις χρόνων) και θα απευθύνεται πλέον στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην πρωτεύουσα του νομού του. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αγρότες σχεδόν στο σύνολό τους επιζητούν την αυτοπρόσωπη προσέλευση και την προσωπική επαφή με τους υπαλλήλους.

Κύριε Υπουργέ,
Ερωτώ, είναι στις προθέσεις σας να γίνουν αλλαγές στο υφιστάμενο σύστημα επεξεργασίας και απονομής των συντάξεων των αγροτών και αν ναι σε πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα μπορούμε πλέον να πούμε ότι οι συντάξεις των αγροτών, που σήμερα έχουν αναμονή δύο έως τρία έτη, θα εκδίδονται σε ένα εύλογο χρόνο ;''

Νεότερη Παλαιότερη