Ηλίας Κυρμανίδης: Συναισθανόμαστε - Συνεργαζόμαστε - Συμπράττουμε !!!


Συναισθανόμαστε - Συνεργαζόμαστε - Συμπράττουμε !!!

Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική, αλλά και με ουσιαστικό λόγο αναφοράς, πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου και πολυαγαπημένου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών του Α ´ να συναντηθώ με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Ουκρανίας κ. Σεργίι Σουτένκο κατά την επίσκεψή του στις Κατασκηνώσεις τις Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας στην «Αγία Αικατερίνη» Καινούριου.

Στο τέλος της φιλοξενίας δεν απέμειναν μόνο οι θετικότατες εντυπώσεις των εκλεκτών φιλοξενούμενων για τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον της Ουκρανικής Κυβέρνησης για συνεργασία και συνέργειες καταρχήν σε δράσεις που σχεδιάζει η Ι. Μ. Φθιώτιδας, αλλά και όχι μόνο.

Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιώσαμε την πάγια θέση και στάση μας να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε τις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας και του Μητροπολίτη μας με κάθε τρόπο και μέσο!

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση θέλω να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι: Στους δύσκολους, ανταγωνιστικούς και εξόχως απαιτητικούς καιρούς που ζούμε και σε ένα διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό και πολλές φορές βίαια μεταβαλλόμενο, η Ελλαδική Εκκλησία, πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Κρατικής αλλά και της Αυτοδιοικητικής (σε τοπικό επίπεδο) εξουσίας, μπορεί να παίξει πολυεπίπεδο και πολυσήμαντο ρόλο, ιδιαίτερα χρήσιμο τόσο για τα εθνικά όσο και για τα τοπικά μας συμφέροντα. Η παρουσία δε του Σεβασμιοτάτου κ. Συμεών στο τιμόνι της Φθιωτικής Εκκλησίας, το «ανοιχτό» μυαλό του, το «ανήσυχο» πνεύμα του, οι σημαντικές και πολύτιμες διαπροσωπικές του σχέσεις με εξέχουσες προσωπικότητες και η βαθύτατη επιθυμία του να συνδράμει ποικιλότροπα και πολυεπίπεδα στην πρόοδο της νέας του πατρίδας της Φθιώτιδας, αποτελούν τους καλύτερους οιωνούς για ένα καρποφόρο μέλλον!!! Συναισθανόμαστε, συνεργαζόμαστε και συμπράττουμε για κάθε αγαθό σκοπό!!!


Νεότερη Παλαιότερη