Γιώργος Κοτρωνιάς: Ας θυμόμαστε - Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ανθρώπινη συμπεριφορά, δημόσιες παρεμβάσεις και έργα


ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ .

Και επειδή ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ για το Περιβάλλον στη Λαμία και την Φθιώτιδα :

1) Κατασκευή και ολοκλήρωση της αποχέτευσης Λαμίας, Υπάτης, Λουτρών Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Ανθήλης, Μοσχοχωρίου και Στυλίδας που συνέβαλαν στην προστασία του Μαλιακού.

2) Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Λαμίας, η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Λουτρών Υπάτης – Λιανοκλαδίου, που συνέβαλαν στην προστασία του οικοσυστήματος Μαλιακού και Σπερχειού.

3) Η κατασκευή του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης του Δήμου Λαμιέων από το Γοργοπόταμο που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης ,για τα επόμενα 70 χρόνια.

4) Η κατασκευή του νέου βιοκλιματικού κτιρίου της ΔΕΥΑ Λαμίας που απαλλάσει το περιβάλλον από 42 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

5) Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων στο Νέο Δημαρχείο, που εξοικονομεί ενέργεια, χρόνο και κόστος μετακινήσεων.

6) Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 21 Σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Λαμίας, με αποτέλεσμα μείωση κατανάλωσης ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

7) Η κατασκευή 8.5 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό της Λαμίας, που βάζει τους πολίτες σε μια νέα νοοτροπία χρήσης του οικολογικού αυτού μέσου μετακίνησης και αναψυχής, του ποδηλάτου.

8) Η ανάπλαση και η δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδότοπου σε τμήμα του στρατοπέδου Τσαλτάκη που επηρέασε σημαντικά το μικροκλίμα της περιοχής.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Νεότερη Παλαιότερη