Ο Γιάννης Οικονόμου για την ανάγκη ίδρυσης νέων περιφερειακών ιατρειών στην Τιθορέα και στο Μόδι


Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με ερώτηση του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιαγια ζητά την ίδρυση νέων περιφερειακών ιατρειών στην Τιθορέα και στο Μόδι.

Αναλυτικά το κείμενο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωση:

Ερώτηση για την ανάγκη ίδρυσης νέων περιφερειακών ιατρειών στην Τιθορέα και στο Μόδι κατέθεσα προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Από την 1/6/2020 συστάθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που αναβαθμίζει καθοριστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας σε ένα μεγάλο Δήμο του νομού μας που τους θερινούς μήνες φιλοξενεί χιλιάδες παραπάνω κατοίκους.

Ωστόσο η λειτουργία του συγκεκριμένου Κ.Υ. έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Αμφίκλειας. Με δεδομένα ότι η ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι επιτακτική και ότι το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού πολλές φορές δέχεται άτομα και από όμορους δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Φωκίδας και Βοιωτίας, κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση του.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάω τον κ. Υπουργό:

-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συσταθούν νέα περιφερειακά Ιατρεία στην Τιθορέα και στο Μόδι λόγω του πληθυσμού και των αυξημένων αναγκών που έχουν οι συγκεκριμένες περιοχές;

Από το Blogger.