Στην Αρχαία Αγορά Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Στην Αρχαία Αγορά Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

«Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, έχοντας σταθερά ως προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία», τόνισε, υπό τη σκιά της Ακρόπολης. «Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων», ανέφερε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στα μνημεία της αγοράς από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ στο μουσείο είχε την ευκαιρία να δει εκθέματα που καταγράφουν τη διαδρομή της περιοχής από την νεολιθική εποχή έως τον χρυσό αιώνα της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, την ελληνιστική περίοδο και μεταγενέστερα χρόνια.

5094297

«Έχουν ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς. Η Ελλάδα, χάρη σε εσάς, κέρδισε το μεγάλο στοίχημα να είναι από τους ασφαλέστερους προορισμούς, από τις ασφαλέστερες χώρες σήμερα», ανέφερε η κ. Μενδώνη.

 5094283

Αναχωρώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάδισε για λίγη ώρα σε δρόμους της περιοχής του Θησείου και συνομίλησε με καταστηματάρχες.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Οι αρχαιολογικοί χώροι -θυμίζω- έχουν ανοίξει από τις 18 Μαΐου και σήμερα ανοίγουν πια και τα μουσεία μας για να μπορέσουν να υποδεχθούν με ασφάλεια, πάνω από όλα, τους επισκέπτες οι οποίοι θα επισκεφθούν την πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ανακαλύψουν και πάλι την ομορφιά, τη μαγεία αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αλλά και όλων των αρχαιολογικών μας χώρων.

Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων. Γι' αυτό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα αυτό, την μετα-κορωνοϊό εποχή, θα γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

5094275

Αυτό το καλοκαίρι όλοι ξέρουμε ότι θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι από τα προηγούμενα, αλλά θέλουμε η εμπειρία της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Και αυτό ακριβώς, με τη μεγάλη υποστήριξη και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας».


Ειδησεις https://ift.tt/2Y2d8dd
Νεότερη Παλαιότερη