«ΗΡΑΙΑ – ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ» ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ 14η ΧΡΟΝΙΑ

Το Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια» συνεχίζει για 14η χρονιά τη δημιουργική πορεία του, δημιουργώντας σημαντικό έργο στο νησί της Σάμου, προωθώντας τις αξίες του πολιτισμού της Αρχαίας Ιωνίας, αλλά και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού τουλάχιστον για 5.000 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
Με θεματικές ενότητες που ξεκινούν από τη Φιλοσοφία, την Αστροφυσική και γενικότερα την επιστημονική εξέλιξη, αναδεικνύουμε τον τόπο και τα άξια τέκνα που γεννήθηκαν σε αυτόν (Πυθαγόρας, Αρίσταρχος, Επίκουρος κ.α). 
Τιμούμε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η επιστήμη, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας καλλιεργήθηκε η έννοια της αιτιοκρατίας, στην προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα. 
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν  εκδηλώσεις λόγου και τέχνης, μουσικές βραδιές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.
https://www.samos24.gr/
----------------------------------
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2020
Προμηθεϊκόν κάλεσμα, 23, 24, 25, 26 Ιουλίου.
Εκδηλώσεις τιμής προβολής και ανάδειξης της Eλληνικής θέασης του κόσμου.
25 χρόνια συνεχούς ανάδειξης της Eλληνικής κοσμοθεάσεως στις υπώρειες του Ολύμπου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2020


from ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ https://ift.tt/2ClalDM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη