Λαμία: Ο Κεϊτά που απασχόλησε και το υψηλό εμπόδιο


Μπορεί να μην επηρεάζεται όσο άλλες ομάδες από το θέμα της αναδιάρθρωσης η Λαμία, αλλά τα όσα θα γίνουν τη Δευτέρα (27/7) τους αφορούν όλους. Ειδικά κλαμπ όπως οι «κυανόλευκοι» που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Χωρίς αυτό δεν είναι εύκολο να διαμορφώσεις και το μπάτζετ σου και να προχωρήσεις σε μεταγραφές.

Το έχουμε αναφέρει πολλάκις, το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Του χρόνου τα χρήματα που θα βάλει θα είναι ακόμα λιγότερα. Το μπάτζετ θα πέσει και απλώς στη Λαμία περιμένουν τις εξελίξεις για να κάνουν και τις πρώτες τους μεταγραφές. Όχι πως έως τώρα δεν έχουν επαφές με ποδοσφαιριστές. Έχουν κατατεθεί και επίσημες προτάσεις σε κάποιους.

Προεργασία έχει γίνει μήνες τώρα. Ένα από τα ονόματα που κάποια στιγμή έπεσαν στο τραπέζι ήταν του Αμπντουλαγέ Κεϊτά. Ενδεχομένως σε αυτό να… βοήθησε και ο δίαυλος επικοινωνίας που υπάρχει με τον Πιέρ Ισά από τη μεταγραφή του Ντεβί Επασί. Μπορεί σε εκείνο το deal να έβαλε και Έλληνας μάνατζερ το χέρι του, αλλά το πιστώθηκε ο Ισά, αφού εκείνος τον εκπροσωπεί.

Ο Νοτιοαφρικανός έχει στο πελατολόγιό του και τον Κεϊτά. Ο τελευταίος ανήκει στον Ολυμπιακό και κάνει προπονήσεις στο Ρέντη. Πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό όταν βρισκόταν στον Πανιώνιο, στην Αζαξιό πέρασε και δεν ακούμπησε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει όλο το πακέτο για να βοηθήσει ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, εάν είναι εντάξει.

Κάπως έτσι το σκέφτηκαν και στη Λαμία, μόνο που μετά άρχισαν οι ενδοιασμοί. Γι’ αυτό και το θέμα πάγωσε. Ο λόγος είναι απλός. Δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί παίκτης από τον Ολυμπιακό. Τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν έκανε το αντίστοιχο δρομολόγιο ο Μανώλης Σάλιακας. Ποδόσφαιρο είναι, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά το εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι υψηλό.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι τυχαίο που ο 26χρονος χαφ γράφτηκε ήδη για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόνο που το θέμα είναι πόσοι θα ανέβουν τελικά από τον Πειραιά εκεί. Γιατί υπάρχει κάποιος που έχει τάξει πολλούς στα Ιωάννινα, αλλά το εάν μπορεί να υλοποιήσει τα όσα λέει, ελέγχεται…

www.sportime.gr
Νεότερη Παλαιότερη