Κωνσταντίνος Κερπινιώτης: "Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή… Η κατάσταση που επικρατούσε στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Σταυρού ήταν προσβλητική για όλους μας


"Ντροπή, ντροπή και πάλι ντροπή…

Η κατάσταση που επικρατούσε στο Κοιμητήριο της Κοινότητας Σταυρού ήταν προσβλητική για όλους μας.

(53.380) κg μπάζα! Έφτασαν τα 4 φορτηγά! Τα κλαδέματα και τα χόρτα ήταν λιγότερα από άλλα νεκροταφεία, αλλά από σκουπίδι και μπάζα σημειώσαμε ρεκόρ.

Ρεκόρ ντροπής, καθώς επρόκειτο για «έργο» ανθρωποειδών που φυσικά δε σέβονται τους πεθαμένους, πόσο μάλλον τους ζωντανούς.

Συγχρόνως ήταν και ρεκόρ ημερών παρέμβασης, καθώς χρειάστηκαν εννέα ημέρες για να βάλουμε μία τάξη.

40 σακούλες και 3 κάδοι σκουπίδια, 1 σκαφάκι με κλαδέματα και χόρτα «συνόδευσαν» τα φορτηγά με τα μπάζα. Συγχρόνως δρομολογήθηκε η εγκατάσταση έξι βρυσών με ένα δίκτυο 120 μέτρων προκειμένου οι «πραγματικοί άνθρωποι» να μπορούν να καθαρίζουν τα μνήματα των αγαπημένων τους.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δημήτρη Φάσσα και τον τοπικό σύμβουλο Θοδωρή Τσέλο τους οποίους ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τους, θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες εικόνες δε θα επαναληφθούν. Παράλληλα με τη βοήθεια του Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου που νοιάζεται ιδιαίτερα για την κατάσταση των Νεκροταφείων μας, θα εξετάσουμε τρόπους προστασίας των ιερών αυτών χώρων και κυρίως εξεύρεσης τρόπων τιμωρίας όσων εντοπιστούν να τα μετατρέπουν σε χωματερές...

Συνεχίζω, κάνοντας παρεμβάσεις σε όλα τα Κοιμητήρια όπως έχω δεσμευθεί…


Από το Blogger.