Λαμία: Επικίνδυνοι σωροί κλαδεμάτων στο δασάκι του Αγίου Λουκά και του Προφήτη Ηλία


Επικίνδυνοι σωροί κλαδεμάτων στο δασάκι του Αγίου Λουκά και του Προφήτη Ηλία. Η ελπίδα χάνεται και η υπομονή εξαντλείται. Αυτά για τη Δασική Υπηρεσία και τον Δήμο Λαμίας.

Μας έλεγαν πέρυσι στη γραπτή τους απάντηση: «Εν μέσω λοιπόν της διαδικασίας αυτής λίγο πριν φορτωθούν τα υπολείμματα του καθαρισμού να φωτογραφίζετε τους μικρούς σωρούς χωρίς να έχετε ζητήσει καμία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δημοσιεύετε φωτογραφίες κινδυνολογείτε και οδηγείστε σε λανθασμένα και άστοχα συμπεράσματα».

Πέρασε ένας χρόνος... Ακόμα είμαστε στο "λίγο πριν φορτωθούν", εμείς επιμένουμε να κινδυνολογούμε και οι σωροί των ξερών κλαδεμάτων εξακολουθούν να μας ειρωνεύονται ανάμεσα σε σπασμένα τζάμια και σκουπίδια.

Και ρωτάμε: Είναι ή δεν είναι υποχρέωση η απομάκρυνση των κλαδεμάτων από το περιαστικό δάσος; Υπάρχουν οδηγίες για την πρόληψη στα περιαστικά δάση από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς ή όχι; Και γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη στη Λαμία; Είναι ή δεν είναι το περιαστικό πευκοδάσος της πόλης υψηλού κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς;

Έχει ή δεν έχει ο Δήμος κλαδοθρυματιστή για να παραλάβει τα κλαδέματα; Έγινε κάποια συνεννόηση με το δασαρχείο;

Περιμένουμε ξανά τις ειρωνικές τους απαντήσεις... είναι μια συνήθεια πια.



















Νεότερη Παλαιότερη