Η πρόταση της κοινότητας Λαμιέων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 

Η κεντρική μας πλατεία, η Πλατεία Πάρκου, κέντρο της πόλης μας, κέντρο της «ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ» της πρωτεύουσας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πρέπει να πάψει να αποτελεί πέρασμα και να μετατραπεί σε προορισμό. 

Η απόφαση με αριθμό 43 /2020 
πάρθηκε ομόφωνα μετά και την παρακάτω εισήγηση 
του Προέδρου της Κοινότητας Δημήτρη Συλεούνη: 

«Με κεντρική μας σκέψη και επιθυμία, να είναι σε λίγους μήνες με την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης μια διαφορετική για το κέντρο της πόλης, τους κατοίκους της και τους επισκέπτες η ιστορική εμπορική κεντρική Πλατεία Πάρκου, θέτουμε επί τάπητος το θέμα της μεταφοράς εκτός της πλατείας των αφετηριών/στάσεων των αστικών λεωφορείων. 

Με την ανάπλαση πρέπει να υλοποιηθούν ταυτόχρονα αλλαγές που χρειαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα της καθημερινής μας ζωής, και να ανατραπούν τα αρνητικά δεδομένα δεκαετιών του κέντρου και της Πλατείας Πάρκου. 

Η ιστορία της πόλης λέει πως κάθε προσπάθεια τακτοποίησης του θέματος μεταφοράς των αστικών λεωφορείων εκτός πλατείας προκαλούσε αντιδράσεις και έντονες διαμάχες. 

Όμως η αναβολή και καθυστέρηση ρύθμισης του θέματος αυτού ήταν ένα λάθος διαχρονικά όλων μας. 

Το θέμα αυτό σήμερα είναι πλέον υπερώριμο. Η ρύθμιση του θέματος των αστικών λεωφορείων εκτός πλατείας θα πρέπει να γίνει τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση για να αναπνεύσει και να αναπτυχτεί η κεντρική μας πλατεία.» 

Οι προτάσεις για την κίνηση των αστικών: 

1o Δρομολόγιο: Από Αγ. Παρασκευή, Μεγ. Βρύση, Ροδίτσα, Νέα Μαγνησία Είσοδος από Παπαποστόλου, Όθωνος, Αμαλίας, Καποδιστριου Στάση αποβίβασης και επιβίβασης απέναντι από το Μουστάκιο Γυμνάσιο και επιστροφή από Καποδιστρίου. 


2ο Δρομολόγιο: Από Ανθήλη Είσοδος από Θερμοπυλών, Καποδιστριου, αριστερά Λεωνίδου, Στάση αποβίβασης και επιβίβασης δεξιά στην οικοδομή Θεοδοσίου και επιστροφή από Λεωνίδου, Αθηνών, Ιουστινιανού, Βασιλικών.. 


3ο Δρομολόγιο: Από Λιανοκλάδι, Σταύρο, Καλύβια, Παγκράτι Είσοδος από Καρπενησίου, Μάρκου Μπότσαρη, αριστερά Σατωβριάνδου, αριστερά Αβέρωφ, Στάση αποβίβασης και επιβίβασης επί της Αβέρωφ πριν φτάσουμε στην οδό Δροσοπούλου, επιστροφή από Καρπενησίου. 


4ο Δρομολόγιο: Από Λιγαριά, Νοσοκομείο, Γαλανέϊκα Παραμένει ως έχει με στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην Εθνική Τράπεζα και προοπτική μετά τις ευρύτερες πεζοδρομήσεις του κέντρου η στάση αποβίβασης και επιβίβασης να μεταφερθεί απέναντι από το 6o Γυμνάσιο - Πέτρινο. 


5ο Δρομολόγιο: Από Νέο Κρίκελο, Μοσχοχώρι, Κόμμα, Νέα Αμπλιανη. 

1η περίπτωση: Είσοδος από Αθηνών, μετά της γραμμές του τρένου δεξιά Παπαφλέσσα, αριστερά στην Θερμοπυλών, αριστερά Καποδιστριου, αριστερά Λεωνίδου. Στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην οικοδομή Θεοδοσίου και επιστροφή πάλι από Λεωνίδου. 


2η περίπτωση: Είσοδος από Αθηνών, δεξιά Κύπρου, αριστερά στην Θερμοπυλών, αριστερά Καποδιστρίου, αριστερά Λεωνίδου. Στάση αποβίβασης και επιβίβασης στην οικοδομή Θεοδοσίου και επιστροφή πάλι από Λεωνίδου. 


3η περίπτωση: Είσοδος από Αθηνών, μετά της γραμμές του τρένου αριστερά Πανουργιά, δεξιά Σατωβριανδου, αριστερά Αβέρωφ. Στάση αποβίβασης και επιβίβασης επί της Αβέρωφ πριν τη Δροσοπούλου και επιστροφή από Αβέρωφ, Καρπενησίου αριστερά Κύπρου, δεξιά Αθηνών. 


6ο Δρομολόγιο: Από Ροδίτσα Νοσοκομείο. Είσοδος από Παπαποστόλου, Όθωνος, στάση Πλ.Λαού, Καραϊσκάκη. Η υπόλοιπη διαδρομή παραμένει ως έχει με μεταφορά της στάσης αποβίβασης και επιβίβασης απέναντι από το Μουστάκειο Λύκειο και επιστροφή από Καποδιστρίου. 


Νεότερη Παλαιότερη