Ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη για ενδεχόμενο κίνδυνο στην ΕΟ Λαμίας - Καρπενησίου


«Ενδεχόμενος κίνδυνος οδικής ασφάλειας στην χ.θ. 40 της Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου»

Μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες τοπικές βροχοπτώσεις) η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) της Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Φθιώτιδας, διαπίστωσε ότι: Στο πρανές που βρίσκεται παράλληλα στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου και στη χιλιομετρική θέση 40 (λίγο μετά την Τοπική Κοινότητα Βίτωλης και στο ρεύμα προς Καρπενήσι) υπάρχουν μεγάλοι βράχοι με ενδεχόμενο κίνδυνο αποκόλλησης και κατάπτωσης στο οδόστρωμα.

Ήδη αρμόδιο συνεργείο της Δ.Τ.Ε.  ενεργεί στο σημείο.

Παράλληλα, μελετάται η εκτέλεση έργου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να αποτραπεί ο κίνδυνος για την οδική ασφάλεια.

Τοποθετούνται οι προβλεπόμενες σημάνσεις και φωτεινοί σηματοδότες και ο χώρος θα επιτηρείται σε 24ωρη βάση.Έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας για να ενεργήσει τα δέοντα στον τομέα ευθύνης της.

Εκτιμάται ότι το έργο της προσωρινής αποκατάστασης θα ολοκληρωθεί σε επτά ημέρες το αργότερο.

Συνιστούμε στους διερχόμενους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας, των αρμόδιων υπαλλήλων της Δ.Τ.Ε. και τη σήμανση επί του οδοστρώματος.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ
Από το Blogger.