Εκδημία Συνταξιούχου Κληρικού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Πανέρη


Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Συνταξιούχου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μακαριστού Πρωτ. π. Ιωάννου Πανέρη, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Αμφικλείας

Ο π. Ιωάννης γεννήθηκε στην Χίο το έτος 1928. Έγγαμος Ιερεύς, πατήρ 2 τέκνων.

Χειροτονήθηκε διάκονος και υπηρέτησε επί σειρά ετών την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το έτος 1978 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού Παπαχρήστου και ετοποθετήθη αμέσως ως Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμφικλείας, όπου διηκόνησε μέχρι και το έτος 2018, παρά την συνταξιοδότησή του. Συνάμα, εξυπηρετούσε και ως Προϊστάμενος – Εφημέριος την Ενορία του Αγίου Βλασίου Αμφικλείας, διακονώντας  επί σειρά ετών και  από την θέση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμφικλείας. 

Διακρινόταν για το ευσεβές ήθος του, την αγάπη για την λειτουργική ζωή, καθώς και για την ευγένεια του χαρακτήρος του. 

Εκοίμηθη το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου, πλήρης ημερών. 

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο, Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 14:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου και υπηρέτησε πολλές δεκαετίες, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η σορός του μακαριστού π. Ιωάννου, θα αφιχθεί στο Ναό του Αγίου Δημητρίου στις 7:00 το πρωί, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του και θα εναποτεθεί προς λαϊκό προσκύνημα.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Νεότερη Παλαιότερη