ΕΠΑΜ: Συμπαράσταση των Μεριδιούχων στη δίκη κατά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας (ΣΤΛ)


Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 έλαβε χώρα στο Εφετείο Λαμίας δίκη με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος στελεχών & μελών των διοικητικών συμβουλίων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας (ΣΤΛ), μετά την διαδικασία που κίνησε ο ειδικός εκκαθαριστής και τις πολυετείς προσπάθειες του Συλλόγου Μεριδιούχων της ΣΤΛ, οι οποίοι καταληστεύθηκαν, έχασαν το σύνολο των μετοχών τους, πολλοί δε από αυτούς, ως δανειολήπτες, έχασαν και τις περιουσίες τους.

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ, αποτελούμενη από τους συναγωνιστές Γιώργο Αναλυτή, Γιάννη Κεφαλλωνίτη και Χριστίνα Πολυχρονοπούλου βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των μεριδιούχων της ΣΤΛ.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αναλύθηκαν από τον κ. Δημητρακόπουλο, Πρόεδρο του Συλλόγου Μεριδιούχων της ΣΤΛ, στην εκπομπή του e-roi “Στο Μικρόφωνο” στις 26/6/2020.

Τις δηλώσεις του κ. Δημητρακόπουλου για τη δίκη μπορείτε να τις δείτε εδώ (βίντεο):
Εφετείο Λαμίας Δήλωση του Κων. Δημητρακόπουλου, 7/7/2020

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Φεβρουάριο του 2021.

Μετά τη δικαστική διαδικασία έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις πάνω στο θέμα και τη δεινή θέση των μεριδιούχων, αλλά και γενικότερα για την τραγική κατάσταση στη χώρα μας και τους προτεινόμενους τρόπους διεξόδου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των προσπαθειών του Λαμιώτη φίλου, Κώστα Ανθουλή, να προωθήσει κατοχυρωμένο Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας που αφορά “Μέθοδο Επεξεργασίας Απορριμμάτων” στην κατηγορία Καινοτομίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Οι πολυετείς προσπάθειές του αντιμετωπίσθηκαν, όχι απλά με αδιαφορία από μέρους όλων των παραγόντων για πιθανή αξιοποίηση της καινοτομίας του προς όφελος του λαού μας, αλλά και με εσκεμμένη παράκαμψή της προς όφελος ξένων συμφερόντων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ΕΠΑΜ εξέφρασε, για άλλη μια φορά, τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας στο πλαίσιο του αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας.

www.epamhellas.gr
Από το Blogger.