Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών: «Τα χαρίσματα του Αγίου Παντελεήμονος δεν του χαρίστηκαν από κάποιον επίγειο Άρχοντα, αλλά του δόθηκαν ως δώρα από τον Θεό» (φωτογραφίες)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε το διήμερο 26 & 27 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου, χοροστάτησε και ωμίλησε τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Εκκάρα Δομοκού.

          Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος ερμηνεύοντας την αλλαγή του ονόματός του από Παντολέων σε Παντελεήμων.
Ανήμερα της Εορτής, την Δευτέρα 27 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στα Καμένα Βούρλα.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον Άγιο Παντελεήμονα, ανέφερε ότι είναι μία  προσωπικότητα, «η οποία 17 και πλέον αιώνες τώρα εμπνέει τους Χριστιανούς, εμπνέει τους επιστήμονες, παρηγορεί τους πονεμένους ανθρώπους, δίνει δύναμη στους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε δυσκολία, αποτελεί ένα καταφύγιο για όλους εμάς, αποτελεί ένα λιμάνι, αποτελεί έναν φίλο αποτελεί έναν συμπαραστάτη.

Ο Άγιος Παντελεήμων με τον τρόπο της ζωής του, ανατρέπει τα δεδομένα της εποχής και φανερώνει, ότι τα χαρίσματα μας, οι γνώσεις μας, οι ικανότητες μας, οι δεξιότητες μας, δεν μας έχουν χαριστεί από κάποιο επίγειο Άρχοντα αυτού του κόσμου, δεν μας έχουν χαριστεί από κάποιον δικτάτορα, από κάποιον τύραννο, αλλά τις έχουμε κερδίσει με τον αγώνα μας, με τον τρόπο μας, με το διάβασμα μας, με τη μελέτη μας, με τη σπουδή μας, με τον ιδρώτα μας, μας  έχουν δοθεί προπαντός, ως δώρα από τον Θεό, για να τα προσφέρουμε και εμείς ως δώρα στον κάθε άνθρωπο.

          Προ της απολύσεως τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Κολοκυθάς και εκ βάθους ψυχής του, τον ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά, για την τρίτη Αρχιερατική του Θεία Λειτουργία στο Ναό μέσα σε 9 μήνες.

          Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, όπως ήδη είχε δεσμευθεί κατά την επίσκεψη της υπερπολύτεκνης οικογένειας Κασβίκη από τα Καμένα Βούρλα, στο γραφείο του τον περασμένο Μάρτιο, ετέλεσε το Μυστήριο της βαπτίσεως του 8ου τέκνου της οικογένειας, δίδοντάς του όνομα Παντελεήμων,  ευχόμενος πατρικώς, οι δύο ευλογημένοι γονείς του και τα επτά χαριτωμένα  αδέλφια του να τον χαίρονται και να πορευθεί σε όλη του τη ζωή ευτυχισμένος, χαρούμενος, φωτισμένος και ευλογημένος από τον Θεό.

          Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν όλοι οι Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και λοιποί επίσημοι.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Νεότερη Παλαιότερη