Ξεκινά η οριοθέτηση των πάγκων στις λαϊκές αγορές από τo Δήμο Λαμιέων


Ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων οι εκτεταμένες διαγραμμίσεις για την οριοθέτηση των χώρων των πάγκων που αναπτύσσουν παραγωγοί και έμποροι στο σύνολο των λαϊκών αγορών της Λαμίας.

Μια ενέργεια που έχει στόχο την αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία τους.

Οι διαγραμμίσεις με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος Λαμιέων θα οριοθετήσουν με απόλυτη ακρίβεια τα τετραγωνικά μέτρα που δικαιούται να καταλαμβάνει ο κάθε πάγκος (είτε ανήκει σε επαγγελματία, είτε σε παραγωγό).

Μέσω των διαγραμμίσεων στόχος είναι να μπει επιτέλους τάξη στην ανάπτυξη των λαϊκών αγορών ανά περιοχή, καθώς ο έλεγχος θα καταστεί ευκολότερος. Επίσης, να αντιμετωπιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με τους παράνομους (μη έχοντες τη σχετική άδεια) πωλητές και μικροπωλητές που καταλαμβάνουν θέσεις νόμιμων πωλητών. Επιπλέον, να δοθεί λύση στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται και μεταξύ κατόχων νόμιμης άδειας πώλησης προϊόντων, δεδομένου ότι έως σήμερα αρκετοί στήνουν πάγκους κατά πολύ μεγαλύτερους από το επιτρεπόμενο, εις βάρος των υπολοίπων.

Εξάλλου, η υλοποίηση των εργασιών διαγράμμισης θα συμβάλλει στην άνετη και απρόσκοπτη κίνηση των πολιτών – καταναλωτών εντός των χώρων των λαϊκών αγορών, αφού με την αποτύπωση των επιτρεπόμενων τετραγωνικών για την ανάπτυξη των πάγκων, θα δημιουργηθούν ικανοί ελεύθεροι χώροι μεταξύ τους οι οποίοι θα επιτρέπουν την ασφαλή, άνετη και ομαλή πρόσβαση και κυκλοφορία καταναλωτών κάθε ηλικίας.




Νεότερη Παλαιότερη