Η Σφήνα - 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!! στις Πλαταιές 29 και 30 Αυγούστου

Τα «Χωράφια της αλληλεγγύης» συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια ζωής, τέσσερα χρόνια σποράς και συγκομιδής, τέσσερα χρόνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από κάθε χώρα που βρέθηκαν στην Ελλάδα, τέσσερα χρόνια προσπάθειας για αυτοοργάνωση με αξιοπρέπεια και χωρίς διακρίσεις.
Γιορτάζουμε αυτά τα τέσσερα χρόνια και όσα ακόμα θα έρθουν, διοργανώνοντας το «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» στο φυσικό του χώρο , στις Πλαταιές Βοιωτίας το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου.

Θα προηγηθούν μια σειρά δραστηριότητες (εργαστήρια, σεμινάρια κλπ) που απευθύνονται σε όλους, παλιούς και νέους φίλους κι όσους θέλουν να μας γνωρίσουν ή/και να γίνουν μέρος του εγχειρήματος. Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν μέσα στο προηγούμενο δεκαήμερο και θα κορυφωθούν το διήμερο του φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα:

- Σεμινάριο – εργαστήρι κεραμικής τέχνης (23/8 – 28/8). Εδώ θα μάθουμε πρώτα πώς φτιάχνεται το καμίνι κι έπειτα πώς δουλεύουμε τις χειροποίητες δημιουργίες μας.

- Μαθήματα ζωγραφικής (23/8 – 28/8).

- Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος και χειροποίητης τσάντας από την Μι.Α.Ζω  (28/8 – 30/8).

- Σεμινάριο για τη φύτευση και την μεταφύτευση.

- Εργαστήρι παραδοσιακών χορών από το Syrian & Greek Youth Forum  (24/8 – 28/8).

Στις 29/3 θα δούμε τις Εκθέσεις με τις δημιουργίες όλων των εργαστηρίων και σεμιναρίων που θα έχουν προηγηθεί στο τουριστικό περίπτερο και στην πλατεία των Πλαταιών. Και βέβαια το διήμερο θα έχει μουσική, χορό, παράσταση κούκλας και συζητήσεις.Εκτός από τα προϊόντα των "Χωραφιών" στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενούνται και τις δύο μέρες παραδοσιακά προϊόντα
 φίλων μικροπαραγωγών της περιοχής και θα υπάρχει συριακή και αραβική κουζίνα.

Στο «1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» συμμετέχει και στηρίζει ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός πολιτιστικός και πολιτικός χώρος "Σφήνα",η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «ΜιΑΖω», το "Παλαιστινιακό βιολογικό αγρόκτημα στην Ελλάδα" και το«Syrian & Greek Youth Forum».

 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Η Σφήνα - αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/34D7Pot
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη