Δήμος Λαμιέων: Αναστολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2020»


Με απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από συνεννόηση του με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας,  λόγω των μέτρων που λαμβάνονται  για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19, αναστέλλονται όλες οι  εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από το Δήμο Λαμιέων για τα «Θερμοπύλεια 2020».

Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Λαμιέων, δήλωσε:

«….Με  λύπη μας είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την αναστολή  των προγραμματισμένων εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2020» λόγω των μέτρων που λαμβάνονται  για τον περιορισμό της διάδοσης του COVID-19 .

Τα σχέδια μας για μια εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μάχη των Θερμοπυλών, ως ορόσημο της παγκόσμιας ιστορίας, η οποία από το 480 π.Χ. μέχρι σήμερα αποτελεί αδιάλειπτα σημείο αναφοράς στον ηρωισμό, τον πατριωτισμό και την υπέρβαση των ανθρώπινων ορίων, δυστυχώς δεν θα υλοποιηθούν, καθώς τα θέματα τη Δημόσιας Υγείας είναι περισσότερο κρίσιμα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχήσουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό από την περαιτέρω διάδοση του COVID-19.

Είναι σαφές ότι ο Δήμος μας, πρωταγωνιστής μέχρι σήμερα της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, δεν θα μπορούσε να τη θέσει σε κίνδυνο και να αγνοήσει τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την Επιστημονική Κοινότητα και τη Πολιτεία, αλλά ούτε και να οργανώσει εκδηλώσεις για αριθμητικά λιγοστούς.

Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στις προτεραιότητες της εποχής για περιορισμό της πανδημίας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις εκδηλώσεις, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν ….»



Νεότερη Παλαιότερη