-->

Με μάσκες, μέτρα προστασίας και αποστάσεις ο εορτασμός στην Παναγία η Σκριπού



Με μάσκες, μέτρα προστασίας και αποστάσεις, πιστοί απ` όλη τη Βοιωτία, ο λαός μας σε όλη την Ελλάδα γιορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Πανηγυρικά έκλεισε και στον Ορχομενό, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο εορτασμός της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Παναγίας, στον Ιερό Ναό της Παναγίας η Σκριπού, το εμβληματικό μνημείο του 9ου αιώνα μ.Χ. 


 Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία η Σκριπού χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, μαζί με τους ιερείς του Δήμου μας π. Αθανάσιο, π. Μιχαήλ, π. Φιλάρετο, π. Χαράλαμπο καθώς και του Ορχομένιου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Γιάννη Μπούτση.






Το ORCHOMENOS PRESS σας μεταφέρει στιγμιότυπα από  την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τον στολισμένο επιτάφιο της Παναγίας, να κυριαρχεί φέτος μόνο εντός χιλιόχρονου θυσιαστηρίου της, χωρίς περιφορά έως το κέντρο της ιστορικής, ομώνυμης συνοικίας μας.

Η όμορφη Παναγιά, η θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης του Ορχομενού, ρωσικής τεχνοτροπίας, 9ος αιώνας μ.Χ. 

Χρόνια πολλά στην πόλη μας! 

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο.





via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2Eh1vrG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->