Οι προτάσεις & οι συνεχείς παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων δείχνουν να ευοδώνονται


Οι προτάσεις & οι συνεχείς παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων δείχνουν να ευοδώνονται.

Την κοινή τους βούληση να ολοκληρωθούν σύντομα οι προσπάθειες και οι διαπραγματεύσεις για έναν ενιαίο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, εξέφρασαν κατά την πρόσφατη συνάντηση τους οι εκπρόσωποι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και της ΕΔΕΜ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά από πρόσκληση της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη, παρουσία του ΓΓ κ. Νίκου Γιατρομανωλάκη και στελεχών του ΥΠΠΟΑ.

Ο ταλαιπωρημένος επί σειρά ετών, χώρος των εγχώριων πνευματικών δικαιωμάτων δείχνει να βαίνει προς οριστική επίλυση. Όλοι εμείς ως εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού θεσμού, συντεταγμένα, πιέζαμε για να επιτύχουμε ουσιαστική λύση για το παρόν και το μέλλον διεκδικώντας να παρθεί μια δίκαιη απόφαση για το ζήτημα. Το Επιμελητήριό μας, με συνεχείς παρεμβάσεις και επιστολές προς τους αρμόδιους φορείς αναδείκνυε το μέγεθος του προβλήματος επιζητώντας τη διευθέτηση του ζητήματος.

Πάγιο αίτημα όλων των Επιμελητηρίων της χώρας ήταν και είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού συλλογής πνευματικών δικαιωμάτων στη θέση των αποσπασματικά λειτουργούντων σήμερα, με την αίρεση ο νέος φορέας να λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια, βάσει του κοινοτικού δικαίου.

Κάθε προσπάθεια για την δημιουργία ενιαίου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων, είναι στην σωστή κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημα που προκαλεί τεράστια σύγχυση σε μεγάλη μερίδα επαγγελματιών.

Νεότερη Παλαιότερη