Να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της Λαμίας


Πολίτες της Λαμίας μαζεύουν υπογραφές και ζητούν από το Δήμο Λαμιέων να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά η τοποθέτησή τους πάνω στο θέμα: 

Η χρήση δικύκλου αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον (σε σχέση με τη χρήση αυτοκινήτου) επιλογές μετακίνησης σε αστικό περιβάλλον.

Οι χρήστες δικύκλων (ποδήλατα, μοτοποδήλατα, scooters, μηχανάκια, μηχανές) έχουν αυξηθεί στην πόλη της Λαμίας. Δυστυχώς οι οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης είναι λιγοστές και συχνά καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα,  με αποτέλεσμα οι δικυκλιστές να αναγκάζονται να σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, πλατείες κλπ χωρίς να το επιθυμούν.

Ζητούμε από το Δήμο μας να αυξηθούν οι οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης δικύκλων στην πόλη της Λαμίας!  

Οι θέσεις αυτές να δημιουργηθούν μέσα απο συγκοινωνιολογική μελέτη, σε αρμονία με τις προσπάθειες για αύξηση της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης. Η αύξηση των θέσεων στάθμευσης δικύκλων θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου, στην αύξηση της εμπορικής κίνησης, στην οικονομική ανάπτυξη του κέντρου στην βελτίωση της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Ψηφίστε εδώ


secure.avaaz.org
Από το Blogger.