-->

Η … ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

-Ηλίας Τραμπάκουλος-

 

Μαζεύονται οι μέρες, ο κορονοϊός καλπάζει και οι γονείς – με το δίκιο τους- ρωτάνε τι θα γίνει με τα σχολεία. Θα ανοίξουν, θα πάει πιο πίσω ο αγιασμός; Εκ περιτροπής; Εξ αποστάσεως; Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου. Από τις επιλογές που θα γίνουν θα εξαρτηθεί , σε μεγάλο βαθμό, το μέγεθος της υγειονομικής κρίσης για όλη τη χώρα.

 

Αν πραγματικά επιθυμία της υπουργού είναι να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια τα σχολεία θα πρέπει να υποβληθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σε τεστ ανίχνευσης του covid 19 πριν ανοίξουν τα σχολεία.
Αυτό, όμως, έχει κόστος. Το αντέχετε;

 

Τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν καθημερινά για όλα τα παιδιά σε τμήματα 10-12 μαθητών. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν επιπλέον εκπαιδευτικοί ή και να λειτουργούν απογευματινά τμήματα όπου δεν επαρκούν οι αίθουσες.
Κι αυτό, όμως, έχει κόστος. Το αντέχετε;

 

Θα χρειαστούν επιπλέον καθαρίστριες μιας και οι αίθουσες θα είναι περισσότερες, ο καθαρισμός οφείλει να είναι σχολαστικός και τα υλικά καθαριότητας και απολύμανσης περισσότερα.
Κι αυτό, όμως, έχει κόστος. Το αντέχετε;

 

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό πρέπει να προμηθεύονται καθημερινά και δωρεάν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Κι αυτό έχει κόστος.
Το αντέχετε;

 

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να πάρουν άδειες ειδικού σκοπού. Κι αυτό έχει κόστος το αντέχετε;

 

Οι μαθητές που έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα για κατ' οίκον διδασκαλία. Κι εδώ υπάρχει κόστος.
Το αντέχετε;

 

Θεωρώ ότι μία πολιτεία που θέλει να λέγεται ευνομούμενη και πολιτισμένη σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθεί. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και μπορούν να επιφέρουν εκπαιδευτικές ανισότητες, κακή λειτουργία των σχολείων, αυξητικό αριθμό κρουσμάτων.

 

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Ιδού η Ρόδος …




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/3g0VwnM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->