Μακρακώμη: Από «Πράσινο Σημείο»… Χωματερή!


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
 Τα παρακάτω ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο αρμόδιος για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχος κ. Κοντογεώργος στις 8/4/2020:
«Άλλη μια καινοτόμα ενέργεια από μέρους του Δήμου μας, ο οποίος είναι πάντα δίπλα σας, δραστηριοποιείται για το κοινό καλό και πάντα βρίσκει λύσεις για όλους σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο παρακάτω χώρος έχει υιοθετηθεί με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στην εναπόθεση των κλαδιών που κόβετε από τους κήπους σας και τα δέντρα των σπιτιών σας. Ο χώρος αυτός θεωρήσαμε ότι είναι κατάλληλος για να προστατέψουμε τα πεζοδρόμια και γενικότερα τον χώρο έξω από τα σπίτια σας, εφόσον τέτοια χρήση είναι άκρως επικίνδυνη καθώς αν πέσει κάποιο τσιγάρο τα σπίτια θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Επομένως σας προσκαλώ από το Σάββατο 11-4-2020 να χρησιμοποιείτε για την εναπόθεση των κλαδιών σας στον συγκεκριμένο χώρο που σας επιδεικνύω παρακάτω!!».
Μάλιστα στη συγκεκριμένη ανάρτηση παρέθετε και χάρτη με την ακριβή τοποθεσία του «Πράσινου Σημείου» όπως ο ίδιος αυτοβούλως το όρισε, μη γνωρίζοντας μάλλον τις προδιαγραφές που οφείλει να έχει ένας χώρος για να λάβει τέτοιο χαρακτηρισμό. Πρόκειται για έκταση στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Σπερχειάδας, κάτω απ’ τα παλιά Σφαγεία, σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.
Ελαφρά τη καρδία, λοιπόν, και χωρίς καμιά διαδικασία («περιβαλλοντικές μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις κλπ.»), αλλά με μια «ΠΡΑΞΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ» σύμφωνα με τον ίδιο, προχώρησε στην καινοτόμα ενέργεια όπως τη χαρακτήρισε, δημιουργώντας έτσι μια ανεξέλεγκτη χωματερή υψηλής επικινδυνότητας, που δε φιλοξενεί μόνο κλαδιά, της οποίας τον έλεγχο δεν έχει πλέον ΟΥΤΕ ο ίδιος.
Το πήγε μάλιστα και λίγο παραπέρα, δηλώνοντας ότι όποιος δε μπορεί να μεταφέρει ο ίδιος τα προς εναπόθεση θα παίρνει τηλέφωνο και θα αναλαμβάνει τη μεταφορά στο χώρο ο ίδιος ο Δήμος.
Όλο αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ, επικοινωνιακά, καλά ακούγεται!
Η ουσία όμως, όχι μόνο δε δικαιώνει, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Δημοτική Αρχή.

Έγινε και μια προσπάθεια από τον ίδιο τον κ. Κοντογεώργο να χρεώσει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αναφέροντας διάφορα.
ΟΧΙ κ. Αντιδήμαρχε…
Δεν είμαστε και δε θα γίνουμε εμείς συνυπεύθυνοι στις ανάλαφρες ενέργειες και πρωτοβουλίες σας.
Όπως επίσης κάποιοι φίλοι συνδημότες, μας λένε:
-Εσείς τι κάνετε;
-Απαντάμε ότι εμείς δεν κάνουμε καταγγελίες εν κρυπτώ (αν και θα έπρεπε, για να θυμηθεί ο κ. Κοντογεώργος τον παλιό καλό του εαυτό..).
Μια απ’ τις πολλές φορές μάλιστα, κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του..!!! ήταν πολύ αποτελεσματικός και κατάφερε την επιβολή προστίμου στο Δήμο ποσού 3.900€.
…Έτσι, μάλλον υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου ο κ. Κοντογεώργος…
Εμείς ό, τι κάνουμε, το κάνουμε ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ. Άλλωστε υπάρχουν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που αν κριθεί σκόπιμο παρεμβαίνουν.
-Αν συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγείας υπάρχει το υγειονομικό
-Αν συντρέχουν λόγοι πυροπροστασίας υπάρχει η πυροσβεστική, το δασαρχείο κλπ.
Πεποίθησή μας είναι ότι αν κρίνουν ότι υπάρχουν ευθύνες θα τις αποδώσουν και δε θα τις κρατήσουν όπως είναι φυσικό για τον εαυτό τους.
Είδαμε, επίσης, τον κ. Κοντογεώργο να αποκαλεί «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟ» κάποιον που έβγαλε στη φόρα την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Θα λέγαμε πως ο χαρακτηρισμός αυτός αρμόζει καλύτερα σε εσάς τον ίδιο κ. Αντιδήμαρχε…
-Αφού καθημερινά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook κλπ.) διαδίδετε ψέματα με το να οικειοποιήστε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα Έργα που παραλάβατε απ’ την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Σε πρόσφατη ανάρτησή σας, μάλιστα, αναφερόμενος στην επέκταση δικτύου ύδρευσης στον Αγ. Γεώργιο και στη δεξαμενή ύδρευσης στο Νεοχωράκι, λέτε πως «προγραμματίζετε μεθοδικά και στοχευμένα και υλοποιείτε». Να σας υπενθυμίσουμε πως ΔΕΝ έχετε προγραμματίσει κανένα απ’ τα έργα αυτά. Απλώς , έφτασε ο καιρός που υλοποιούνται μιας και έχει δρομολογηθεί το υπηρεσιακό κομμάτι, το οποίο δεν απαιτεί ούτε Δήμαρχο ούτε Αντιδήμαρχο.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ επιτέλους να ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ και να ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ των δημοτών!!
Νεότερη Παλαιότερη