Επιτροπή κατοίκων Αλυκής : Οδοιπορικό ενάντια στη λεηλασία των βουνών και της φύσης

Κυριακή 23-8 πολίτες απ' όλη τη Βοιωτία, υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους φίλους στην Αγία Άννα, (Κούκουρα) που έχουν ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας 310 χιλ.από Κιθαιρώνα έως τα Άγραφα, ενημερώνοντας σε 30 πόλεις και χωριά για την καταστροφή που συντελείται από τις ανεμογεννήτριες.
Πολίτες απ' όλη τη Βοιωτία, είχαν δυναμικό παρόν και έδειξαν ότι δεν πρέπει να παραδοθεί η Βοιωτική γη, στη καταστροφική μανία που συντελείται στον τόπο, θα δώσει την μάχη με τα όπλα που φαίνεται να υπάρχουν και είναι η πανελληνία κινητοποίηση από Πολίτες και Δήμους που ευτυχώς υπάρχει. Απόντες απ' αυτή την Πανελλήνια κινητοποίηση εξ όσων γνωρίζουμε, οι Δήμαρχοι του Νομού Βοιωτίας, προφανώς θεωρούν πως αρκούν οι έως τώρα αμφισβητούμενες ενέργειές τους, δείχνουν καθαρά την προσχηματική αντίθεση και την από καιρό αναδίπλωσή τους, υπέρ των ανεμογεννητριών. Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή κατοίκων Αγίας Άννας και ο Σύλλογος Ελικωνίων, τόνισαν τόσο ο ομιλητής κος Τάσος Κεφαλάς, εκπρόσωπος της Επιτροπής κατοίκων Αγίας Άννας, όσο και η κα Χρύσα Καντά, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Ελικωνίων, λειτούργησαν ενωτικά παρά τις παραλείψεις, για ένα διάστημα ίσως σιωπήσανε, λόγο κυρίως άγνοιας του προβλήματος αλλά για να μη διχάσουν την κοινωνία του Νομού και πορευθήκανε γόνιμα με προτάσεις θεσμικά. Παρά τις όποιες αμφιβολίες μας, κοινοποιήσαμε τις απόψεις μας και τούτο διότι νοιώθουνε και δρούνε με κυρίαρχο κριτήριο το κοινό καλό και στοιχιζόμενοι «Ενωμένοι για το τόπο μας». Με την ενημέρωση ανάλυση που ακολούθησε, παρουσίασαν τα επιχειρήματα κατά των Ανεμογεννητριών, για να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις αλήθειες που όλοι μας βιώνουμε τόσο καιρό. Η έννοια της Ανεμογεννήτριας έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1990, όταν ομάδες πολιτών όπως οι προαναφερθείσες με γνώση των τότε εξελίξεων σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, πιστοί φύλακες του περιβάλλοντος, άνθρωποι με συνείδηση και ειλικρινή πρόθεση διαφύλαξης του περιβάλλοντος συζητούσαν για αυτές. Η άποψη όλων τότε ήταν κοινή, αρκετοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για την αποδοχή των ανεμογεννήτριες ως πηγή πράσινης ενέργειας, με σκοπό να παραχθεί ενέργεια για τις ανάγκες του τόπου. Σ' αυτό το σημείο θα ήταν παράλειψη για την ιστορία του θέματος, να μην αναφερθεί ότι η φωνή αντίδρασης κατά της πρότασης των ανεμογεννητριών υπήρξε και ήταν μάλιστα ηχηρή αλλά αδύναμη. Αρκετά χρόνια μεταβιομηχανικής κλίμακας ανεμογεννήτριες, έχουν διαμορφώσει αυτή την καταστροφή στον τόπο μας,

Δυστυχώς ο χρόνος περνά και οι λέξεις χάνουν την αξία τους μπροστά στη καταστροφή που συνεχίζεται χωρίς αντίσταση από τους ΟΤΑ του Νομού μας. Παρουσιάστηκε αυτή η ενημέρωση, τόσο προς τους απλούς πολίτες που συμμετείχαν στην επιτυχημένη συνάντηση όσο και στους πεζοπόρους φίλους, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον και τη φύση της Πατρίδας μας, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία τους γι' αυτή την πεζοπόρα διαμαρτυρία των 310 χιλ. από τον Κιθαιρώνα ως τα 'Άγραφα. Αλλά και τους φίλους και υποστηρικτές του τόπου μας που ήρθαν από μακριά, που έχουν παλέψει σε αυτόν τον αγώνα. Η επιτροπή Κατοίκων Αγίας Άννας και ο Σύλλογος Ελικωνίων έχουν να επιδείξει μεγάλη προσπάθεια και κυρίως όμως προσπάθεια ομόνοιας και σύμπραξης. Στα πλαίσια αυτής της σύμπραξης έγιναν συναντήσεις, προσκλήσεις σε αγώνες σε δρόμους και λιμάνια, διαδηλώσεις, μηνύσεις, εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας. θα συνεχιστεί αυτός ο Αγώνας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μας, το Κράτος να σεβαστεί τη φύση και να αντιληφθεί το μέγεθος της πολύπλευρης καταστροφής που συντελείτε στον τόπο μας. Αυτή η ενημέρωση που παρουσιάστηκε σήμερα θα πρέπει να παρουσιαστεί χωριό το χωριό ώστε να κατανοηθεί το πρόβλημα απ' όλους τους Βοιωτούς, για να αποτραπεί αυτή η καταστρεπτική μανία, του περιβάλλοντος που δυστυχώς συμβαίνει και με την ένοχη σιωπή των ΟΤΑ, αλλά και την ευθύνη που ως Πολίτες έχουμε, από την οποία έχουμε απομακρυνθεί.

Συγχαρητήρια για την εκδήλωση.

Επιτροπή κατοίκων Αλυκής

Ομάδα Αλυκή Κορινθιακός




via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/31vvIwe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη