Ο Γιώργος Κοτρωνιάς για την μοριοδότηση πολυτέκνων


ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Χθες Παρασκευή , μετά από επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων και του Προέδρου των Πολυτέκνων Φθιώτιδας κύριου Δημητρίου Αραμπόπουλου , επισκέφθηκα την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη ( την οποία ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση της) με θέμα την χαμηλή μοριοδότηση των πολυτέκνων αναπληρωτών καθηγητών και έλαβα τις παρακάτω απαντήσεις.

1) Η μοριοδότηση έγινε και φέτος με βάση το νόμο Γαβρόγλου ,γιατί αλλιώς θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί τον Ιούνιο καινούριος νόμος ο οποίος ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί για την φετινή πρόσληψη των αναπληρωτών του Σεπτεμβρίου.

2) Δεν τίθεται θέμα διπλής μοριοδότησης δηλαδή και για την κατάταξη πρόσληψης και για την τοποθέτηση γιατί αντίκειται στην υφιστάμενη νομολογία. 

3) Η τροποποίηση του νόμου Γαβρόγλου είναι στις σκέψεις της Κεντρικής Κυβέρνησης , αφού συνεκτιμηθούν όλες οι παράμετροι και όλα τα δεδομένα. 

4) Για φέτος γίνεται προσπάθεια ώστε να έχουμε έγκαιρη απορρόφηση όλων των αναπληρωτών. Τέλος η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τους πολύτεκνους με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή διάλογο ώστε να βελτιώνεται συνεχώς τη θέση τους μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Νεότερη Παλαιότερη