Νέο παραλίγο εργατικό «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ, μέσα σε διάστημα 10 ημερών - Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ», απαιτεί το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, με αφορμή «το νέο παραλίγο εργατικό "ατύχημα" στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, που σημειώθηκε μέσα σε διάστημα 10 ημερών».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει πως μετά από την πτώση λαμαρίνας που πλήγωσε εργαζόμενο στην πλάτη (3/9), μετά από την πτώση σαθρού μπετόν από την καμινάδα που έπεσε δίπλα από εργαζόμενους (8/9), την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη τρύπησε κάμινος με αποτέλεσμα να χυθεί ρευστή σκουριά, χωρίς ευτυχώς να καεί κανείς. 

«Πάρτε μέτρα», τονίζει το συνδικάτο, προσθέτοντας πως «στο σύνολό τους τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι αποτέλεσμα έλλειψης προγραμματισμένης συντήρησης των εγκαταστάσεων όπου μετά το διορισμό της ειδικής διαχείρισης έχει οξυνθεί στο πολλαπλάσιο σε σχέση με πριν. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά και δεν επαρκεί ο αριθμός εργαζομένων. Επί της ουσίας είναι αποτέλεσμα έλλειψης χρηματοδότησης. Όλες οι εγκαταστάσεις και τα τμήματα που ανήκουν αυτές είναι στην ίδια "μοίρα". Ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, σε οποιοδήποτε τμήμα, μπορεί να προκληθεί από μεγάλη ζημιά έως εργατικό δυστύχημα». 

Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, «συνεχίζει το έγκλημα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης. Η ζωή των εργαζομένων καθημερινά βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε επειδή εκτίθεται στις απαξιωμένες εγκαταστάσεις, είτε επειδή η εργασία με κατεύθυνση της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης εντατικοποιείται, είτε γιατί ζουν καθημερινά στην ανασφάλεια για το αν θα έχουν αύριο μεροκάματο».

Καλούμε, καταλήγει το Συνδικάτο, «για πολλοστή φορά τις αρμόδιες υπηρεσίες, την ΕΜΝΕ, το ΣΕΠΕ να έρθουν και να ελέγξουν στο σύνολο τη ΛΑΡΚΟ. Να δώσουν προτεραιότητα στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας όπως είναι φόρμες, άρβυλα, μάσκες και γάλατα στους εργαζόμενους των εργολάβων. Να ελέγξουν παρανομίες που κάνει η ειδική διαχείριση όπως π.χ. δεν καταβάλλει ολόκληρες τις αποδοχές των κανονικών αδειών στους εργαζόμενους» (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση).

www.902.gr
Νεότερη Παλαιότερη