ΛΑΡΚΟ: Κινδύνεψαν ζωές για τρίτη φορά μέσα σε 10 μέρες


Νέα καταγγελία από το Συνδικάτο Συγκολλητών, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Φθιώτιδας.  

Το Συνδικάτο Συγκολλητών, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Φθιώτιδας, με ανακοίνωσή του προχώρησε σε νέα καταγγελία σχετικά με την έλλειψη επαρκούς συντήρησης στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, μέσα σε 10 μέρες έχουν συμβεί τρία σοβαρά περιστατικά, στα οποία προκλήθηκαν ζημιές θα μπορούσε να σημειωθεί σοβαρό εργατικό ατύχημα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:


  • Μετά από την πτώση λαμαρίνας στα ηλεκτρόφλιτρα που πλήγωσε συνάδελφο στην πλάτη (03/09/2020).
  • Μετά από την πτώση σαθρού μπετόν από την καμινάδα 165m που έπεσε δίπλα από συναδέλφους(08/09/2020).
  • Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο ηλεκτροκάμινος νούμερο 5 τρύπησε στο σημείο ένωσης του κάτω κέλυφους με το επάνω (φάλτσα), με αποτέλεσμα ρευστή σκουριά (λάβα) για αρκετή ώρα να χυθεί περιμετρικά του ( ευτυχώς δεν κάηκε κανένας).

Το Συνδικάτο ζητάει με επιτακτικό τρόπο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων, τονίζοντας ότι:

«Στο σύνολό τους τα συγκεκριμένα γεγονότα είναι αποτέλεσμα έλλειψης προγραμματισμένης συντήρησης των εγκαταστάσεων όπου μετά το διορισμό της ειδικής διαχείρισης έχει οξυνθεί στο πολλαπλάσιο σε σχέση με πριν. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά  και δεν επαρκεί ο αριθμός εργαζομένων.

Επί της ουσίας  είναι αποτέλεσμα έλλειψης χρηματοδότησης. Όλες οι εγκαταστάσεις και τα τμήματα που ανήκουν αυτές είναι στην ίδια «μοίρα». Ανά πάσα ώρα και στιγμή, σε οποιαδήποτε εγκατάσταση, σε οποιοδήποτε τμήμα, μπορεί να προκληθεί από μεγάλη ζημιά, έως εργατικό δυστύχημα». 

www.egnomi.gr
Νεότερη Παλαιότερη