Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας 1η ανάβαση Θερμοπύλες - Μενδενίτσα


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε  ο διασυλλογικός ποδηλατικός αγώνας 1η ανάβαση Θερμοπύλες - Μενδενίτσα που συνδιοργάνωσε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 ο Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος» με τους Δήμους Λαμιέων και Καμένων Βούρλων. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος από τον Δήμο Λαμιέων στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020. Ήταν κατά γενική ομολογία μια πολύ  αξιόλογη προσπάθεια αναβίωσης ποδηλατικού αγώνα μετά από πολλά χρόνια στον τόπο μας, που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ποδηλασίας, την ιστορικότητα της περιοχής και τις ομορφιές της διαδρομής.

Στον αγώνα πήραν μέρος τα σωματεία : Π.Ο. Βόλου, Π.Ο. Τάλως Χανίων, Π.Ο. Ζευς Άμφισσας, Γ.Π.Σ. Αγρινίου, Π.Ο. Πηνειός και Π.Γ.Σ. Λάρισας, Π.Ο. Καρδίτσας, Α.Ο. Θησέας Ζωγράφου, Α.Π.Ο. Ακτίνα Αθηνών, Α.Σ. Άλφα Καλιθέας, Α.Ο. Αίολος Αθήνας, Κρόνος και Πόρτο Λεόνε Νίκαιας, Άπειρος Ηγουμενίτσας και μεταξύ αυτών ιστορικά όπως η Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Π.Α.Ο και Π.Ο. Πάτρας.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών ο αγώνας άγγιξε τις 70 συμμετοχές και διεξήχθη  με ιδανικές τελικά συνθήκες για ποδηλασία. Η πλατεία του χωριού της Μενδενίτσας φιλοξένησε τον τερματισμό με πλήθος αθλητών να τη γεμίζει, ενώ οι απονομές – βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Σε όλη την διοργάνωση τηρήθηκε απαρέγκλιτα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. Τα σχόλια των αθλητών και των αρχηγών των ομάδων ήταν θετικά για την οργάνωση και την φιλοξενία των διοργανωτών.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον οικοδεσπότη του αγώνα Δήμο Λαμιέων, τον συνδιοργανωτή Δήμο Καμένων Βούρλων, το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας και το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων για την ασφαλή κάλυψη του αγώνα, το ΕΚΑΒ για τη διάθεση του ασθενοφόρου, το Γιατρό του Αγώνα και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελ. Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη, τη Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας για τη φύλαξη των δύσκολων σημείων της διαδρομής, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καμ. Βούρλων κο Καραμανώλη Δημήτρη για την υποστήριξη που μας παρείχε, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μενδενίτσας για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, την Εταιρεία Κοπάνης για την παροχή των σάντουιτς, όλους τους χορηγούς μας, τους εθελοντές και τους συντελεστές για την ένθερμη υποστήριξη και πραγματοποίηση του αγώνα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για του χρόνου υποσχόμενοι και πάλι μια άρτια διοργάνωση και έναν ακόμη  πιο συναρπαστικό και απαιτητικό αγώνα.












































































































































































































Νεότερη Παλαιότερη