Θερμοπύλες 2020: Γλυπτές ∆ημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα


To Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τετARTημόριο στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ)  2020 παρουσιάζουν στον αύλειο χώρο του Μουσείου την περιοδική έκθεση «Θερμοπύλες 2020.  

Γλυπτές ∆ημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στον κήπο του Μουσείου στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, με προκαθορισμένο αριθμό πενήντα (50) καθήμενων προσκεκλημένων ενώ θα υπάρξει ταυτόχρονη μετάδοση μέσω Live–Streaming στον ιστότοπο tetartimorio.eu. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.Στην έκθεση παρουσιάζονται γλυπτά από σίδηρο, αντιπροσωπευτικά στοιχεία της arte povera, ως λιτός φόρος τιμής σε εκείνους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας τους.

Οι πολεμιστές που παρουσιάζει ο καλλιτέχνης δεν είναι προσωπογραφίες των αρχαίων προγόνων μας,  αλλά η απαράμιλλη και σταθερή ηρωική φύση, που μας κληροδοτήθηκε από τις αγώνες του χθες και λειτουργεί ως πρότυπο για τη διατήρηση του προγονικού μας ήθους στο διηνεκές.  


Ως εκ τούτου η έκθεση εντάσσεται νοερά και στον πανελλήνιο εορτασμό για τα «2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

H έκθεση πραγματοποιείται με τη δημιουργική συνεργασία των Εταιρειών Επίκυκλος και  City  Movers,  την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας  «Μουσείων Εστίαση Α.Ε» που λειτουργεί το Café του Μουσείου και με την ειδική επιμέλεια του Νέστορα Κατσιμίχα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα λαμπρύνει συναυλία που θα προβάλλεται διαδικτυακά στο http://www.nummus.gr/ με τίτλο:«Θερμοπύλαι Σαλαμίς 2.5000 Έτη Φωτός» με το ορχηστρικό σύνολο του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Χαχάλη και την υψίφωνο Τζένη Δ ∆ριβάλα (διάρκεια 40’).

www.zougla.gr
Από το Blogger.