Η ΠΣΕ Λάρισας του «ΜΕΡΑ25» για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Η ΠΣΕ Λάρισας του «ΜΕΡΑ25» για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

«Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημύρες και η Θεσσαλία μετράει τις πληγές της. Απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις (210.000 στρέμματα!) μετατράπηκαν σε λίμνη ισοπεδώνοντας ότι υπήρχε φυτρωμένο επάνω τους, περιουσίες σπιτιών και επιχειρήσεων απλώς επιπλέουν στα λασπόνερα, ανθρώπινες ζωές χάθηκαν», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΣΕ Λάρισας του «ΜΕΡΑ25» για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλική Περιφέρεια.

Τα στελέχη του «ΜΕΡΑ25». επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα εξής: «… Οι χιλιάδες αυθαίρετες (πολλές από αυτές νομιμοποιήθηκαν πρόσφατα) γεωτρήσεις στην περιοχή οι οποίες αντλούν νερό από τα 350 μέτρα με αποτέλεσμα το έλλειμμα κάθε χρόνο στο υδατικό ισοζύγιο της περιοχής να είναι τεράστιο και σε λίγα χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα, η Θεσσαλία θα ερημώσει, δεν έχουν καμία ευθύνη!
Οι ελλείψεις στη διαχείριση του φαινομένου, έστω και τη τελευταία στιγμή, παρόλες τις προειδοποιήσεις, από τον κρατικό μηχανισμό, δεν έχουν καμία ευθύνη!
Απαιτούμε την πραγματική θωράκιση της χώρας απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης!
Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με μία ακόμα καταστροφική κακοκαιρία είναι χαρακτηριστικά της διαχρονικής επιλογής των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, για έργα βιτρίνας και την συνεπακόλουθη συνήθη συναλλαγή, αντί των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και εν γένει πραγματικών έργων υποδομής.
Ως ΜέΡΑ25 εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για όσους έχασαν αυτές τις τραγικές μέρες τη ζωή τους, ενώ παράλληλα απαιτούμε τόσο τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών, όσο και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών και κυρίως την πραγματική θωράκιση της χώρας -συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας που συνήθως παραλείπεται- για την αντιμετώπιση των ακραίων συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3kKJOk9
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη