Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Θερμοπύλες η Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών με ομιλητή το Γεώργιο Σαγιά


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις Θερμοπύλες η Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βοιωτίας με ομιλητή τον Γιώργο Σαγιά τού Κέντρου Φ.

Είναι πολλαπλά σημαντική η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων, ειδικά σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς εθνικής σήψης και παρακμής, διότι δείχνουν ότι το φύτρο τής φυλής είναι ζωντανό και ότι οι εστίες τής νέας εθνικής αντίστασης είναι ενεργές και δυναμικές.

Ο Γ. Σαγιάς μίλησε για την υπέρ Πατρίδος και Ελευθερίας Μάχη, για τη γενναιότητα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του Βασιλέως Λεωνίδου και των Ελλήνων που τον πλαισίωσαν και κάλεσε το πλήθος των παρευρισκομένων να φωνάξουν όλοι μαζί το Μολών Λαβέ "...για να το ακούσουν οι πρόγονοι και οι ερχόμενοι".

Πολύ ενθαρρυντική ήταν η παρουσία πολλών παιδιών και εφήβων, τα οποία κρατώντας αγέρωχα τα εθνικά λάβαρα, έδωσαν ελπίδα εθνικής αφύπνισης και νίκης!

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή υπέρ πεσόντων, ακολούθησαν χαιρετισμοί των οργανωτών και έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους συλλόγων.

Η φετινή δράση τιμής με κατάθεση ανθέων σε μνημεία σε όλη την επικράτεια αλλά στο εξωτερικό καθώς και οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης όπως η συγκεκριμένη εκδήλωση στις Θερμοπύλες για να τιμηθούν τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία τής Σαλαμίνος, απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!










Νεότερη Παλαιότερη