Έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας: Το ποσοστό των θετικών μετά από 2600 τεστ

Έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας: Το ποσοστό των θετικών μετά από 2600 τεστ

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.600 ελέγχους τις τελευταίες 5 ημέρες σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου. 

Για τους ελέγχους που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, αξιοποιούνται τα rapid test.

 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το προφίλ αξιοπιστίας σε όσα τεστ από αυτά θεωρούνται αξιόπιστα είναι ότι έχουν μεγάλη ειδικότητα. Για παράδειγμα τα θετικά αποτελέσματα τους έχουν όλα επιβεβαιωθεί σε ελληνικά εργαστήρια. Σχετικά με την ευαισθησία τους, όταν συγκρίνονται με τα μοριακά φαίνεται ότι υστερούν περίπου 5-8%.

«Σε κάθε περίπτωση η χρήση τους έχει συγκεκριμένες ενδείξεις και θα πρέπει να εκτελούνται και να ερμηνεύονται από συγκεκριμένο προσωπικό» κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης

Ας σημειωθεί ότι από τα σημερινά 574 τεστ που πραγματοποιήθηκαν στην Κουμουνδούροι διαγνώστηκαν 23 θετικά εκ των οποίων τα 6 ήταν από δείγμα Ελλήνων και τα 17 από αλλοδαπούς.

Διαβάστε τον αριθμό των θετικών μετά τη διενέργεια 2600 τεστ στο κέντρο της Αθήνας



via Ειδησεις https://ift.tt/36gwAHG
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη