Παναγιώτης Στασινός: Στην τελική φάση 3 βρίσκεται η διαδικασία για την μαζική παραγωγή εμβολίων για τον Covid -19 ― Τρία τα πιθανά εμβόλια


Στην τελική φάση 3 βρίσκεται η διαδικασία για την μαζική παραγωγή εμβολίων για τον Covid -19-Τρία τα πιθανά εμβόλια

Η AstraZeneca ξεκίνησε τη προσπάθεια εξεύρεσης 30.000 εθελοντών αρχικά,που θα γίνουν στη συνέχεια 50.000,για να δοκιμαστεί το εμβόλιο.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δύο ενεργές ή εικονικές δόσεις, σε απόσταση τεσσάρων εβδομάδων. Επί του παρόντος, διεξάγονται δοκιμές Φάσης 3 για το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Σχεδιάζονται επίσης δοκιμές για την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Το εμβόλιο, με το όνομα AZD1222, συνδυάζει μια εξασθενημένη έκδοση ιού κοινού κρυολογήματος που μολύνει τους χιμπατζήδες και μια πρωτεΐνη από τον ιό που προκαλεί το Covid-19 και έχει σκοπό να προκαλέσει ανοσοαπόκριση. Δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης πριν χορηγηθεί άδεια στην AstraZeneca για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η AstraZeneca δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις και άλλους οργανισμούς για την παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων και τη δημιουργία ευρείας και δίκαιης πρόσβασης στο εμβόλιο, μόλις αυτό τελικά εγκριθεί.

Παράλληλα άλλες δυο εταιρείες βρίσκονται στη φάση 3 αναζητώντας πάνω από 30.000 εθελοντές για το δικό τους εμβόλιο απέναντι στον Covid-19.

Η Moderna ετοιμάζει το mRNA-1273 και οι Pfizer/BioNTech το δικό τους BNT162 mRNA εμβόλιο για τον ιό ανακοινώνοντας και αυτές συμφωνίες με κυβερνήσεις για τη μαζική παραγωγή δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων από αρχές του 2021.

Στον ανταγωνισμό που παρατηρείται «φρένο» φαίνεται πως βάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που προειδοποιεί τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να μην βιαστούν να αναπτύξουν εμβόλια και συμβουλεύουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης(μια γρηγορότερη διαδικασία για την ευρεία χρήση εμβολίου) από την πλήρη κανονική έγκριση, η οποία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη