Διαδήλωσαν για τον Παύλο Φύσσα – Νέα συγκέντρωση στο Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου

Διαδήλωσαν για τον Παύλο Φύσσα – Νέα συγκέντρωση στο Εφετείο στις 7 Οκτωβρίου

Με συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι και στους δρόμους του Πειραιά, τιμήθηκε η μνήμη του μουσικού Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του. Στην κεφαλή της πορείας ήταν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και μαζικοί φορείς και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διαδήλωσαν εκφράζοντας την αντίθεσή τους τόσο στα φαινόμενα φασιστικής βίας, όσο και την απαίτησή τους να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών, υπήρχαν και τροποποιήσεις στην κυκλοφορία.

Αντιφασιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις με ανάλογο περιεχόμενο γίνονται αυτές τις ημέρες και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τόσο οι συλλογικότητες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, όσο και αρκετοί μαζικοί φορείς, καλούν στις 7 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας, όπου αναμένεται γ απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα: «7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

H AΔEΔY ανακοίνωσε ότι «προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, από τις 8:30πμ έως 11:30πμ και τους καλεί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:30πμ».

«Καλούμε συνδικάτα και φορείς του λαϊκού κινήματος την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί έξω από το Εφετείο. Προσυγκέντρωση στο σταθμό μετρό Αμπελόκηποι.
Απαίτησή μας είναι να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Φωτο: AΠΕ-ΜΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου

Σχετική είδηση: Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – «Ελάχιστη δικαίωση, η απόφαση του δικαστηρίου» λέει η οικογένεια

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33IzYYP
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη