Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Λαμίας: Tο χρονικό μιας παροιμιώδους ανικανότητας και εμπαιγμού


Tο χρονικό μιας παροιμιώδους ανικανότητας και εμπαιγμού.

Προσωρινή Μεταστέγαση του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας στο κτήριο του 9ου Γυμνασίου Λαμίας

Η υφυπουργός παιδείας κυρία Ζαχαράκη δεσμεύτηκε για την διευθέτηση του ,γνωστού σε όλους πλέον , προβλήματος και κοινωνικού ζητήματος που δημιουργήθηκε , μέσα στο σχολικό έτος 2019-2020 . Παίρνοντας τη σκυτάλη ,ως όφειλε η Δημοτική αρχή που ήταν υπεύθυνη για την οριστική λύση και τακτοποίηση του εν λόγω ζητηματος δεσμεύτηκε και εκείνη με τη σειρά της πως όταν θα είχε στα χέρια της τις προτάσεις του Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας κυρίου Πιλιτζίδη θα δρούσε αποφασιστικά και τελεσίδικα . Οι προτάσεις ήρθαν και μελετήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή Παιδείας . Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχαμε αλλεπάλληλες  συναντήσεις με τον Δήμαρχο κύριο Καραίσκο ,με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κύριο Παπαχρήστο και με τα μέλη της επιτροπής παιδείας λαμβάνοντας κάθε φορά διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις για το θέμα . Μέχρι που μας επισκέφτηκε η πανδημία του κορονοϊού που όπως αποδείχθηκε συνέπεσε με «πανδημία εμπαιγμού» .

Η επιτροπή παιδείας δεν έβγαλε απόφαση ποτέ . Ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μας απάντησαν ούτε κι εκείνοι ποτέ . Δεν είχαμε καμία άλλη πληροφόρηση μέχρι το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 31/08/2020 που παρακολουθήσαμε διαδικτυακά και ενημερωθήκαμε πως αφού άλλαξαν οι Δ.Δ.Ε. θα περιμένουν να λάβουν νέες προτάσεις από τον νέο Δ.Δ.Ε. Φθιώτιδας κύριο Αργυρόπουλο. 

Μετά την επιδεικτική λοιδορία της δημοτικής αρχής αποδείχτηκε έμπρακτα η περιφρόνησή της προς τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας οι οποίοι και θα αναγκαστούν για μια ακόμη σχολική χρονιά και εν μέσω πανδημίας αυτή τη φορά ,να σαρδελοποιηθούν σαν μαθητές δεύτερης κατηγορίας .Και να τονίσουμε το γεγονός ότι όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν και πρέπει να λάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί στο ενδεχόμενο εκδήλωσης κρουσμάτων κορονοϊού . 

“Κίβδηλοι  και αγαθοφανέες οι λόγω μεν άπαντα ,έργω δε ουδέν έρδοντες !

Δημόκριτος 

Σημ.   Άραγε οι τοπικοί βουλευτές και υπουργοί που σπεύδουν να κοινοποιούν την καθημερινή δραστηριότητά τους με τις θέσεις και απόψεις τους σε ζητήματα που αφορούν τον νομό μας ,δεν βρήκαν λίγο χρόνο να διαθέσουν για την έκδοση ενός δελτίου τύπου ώστε να μας επικοινωνήσουν και τη θέση που παίρνουν στο μείζον αυτό ζήτημα ;

Ίσως αυτό δεν κατέστη δυνατόν επειδή μεσολαβεί μια τετραετία για το εκλογικό δικαίωμα των 13χρονων. 


Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 9ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
Νεότερη Παλαιότερη