Αποκάλυψη: Τι κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα του Anadolou για το Καστελόριζο

photo: Eurokinissi

Το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από το δημοσίευμα του Anadolou μέσω του οποίου η Άγκυρα κουνά το δάχτυλο στην Αθήνα για τους δύο απεσταλμένους του στο Καστελόριζο και την δήθεν στοχοποίησή τους. Ποιο είναι το «Παγκόσμιο Συμβούλιο» με το βαρύγδουπο τίτλο Global Journalism Council...

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Άγκυρα χρησιμοποιεί καθεστωτικούς δημοσιογράφους ως αιχμή του δόρατος στις νεοθωμανικές φαντασιώσεις του τουρκικού κατεστημένου.

Το είδαμε στα Ίμια, στον Έβρο πρόσφατα και τώρα στα Δωδεκάνησα. Μόνο που αυτή τη φορά η ιστορία με τους δυο απεσταλμένους του Anadolou στο Καστελόριζο και τη δήθεν στοχοποίησή τους, τείνει όχι μόνο να εξελιχθεί σε κακόγουστo τουρκικό σίριαλ και σε παραμύθι χωρίς δράκο αλλά αποκαλύπτει παράλληλα την ολοκληρωτική διεθνή απομόνωση του Ταγίπ Ερντογάν εξαιτίας της αυταρχικής αντιμετώπισης όσων ΜΜΕ δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις...

Το Anadolou -δηλαδή η Τουρκική προεδρία- σηκώνει ψηλά το θέμα αλλά το κάνει άγαρμπα θέλοντας να εγκαλέσει την Αθήνα για απόπειρα παρεμπόδισης των δύο Τούρκων απεσταλμένων, Έτσι έφθασε στο σημείο να επικαλείται το Anadolou στο site του, μια ανακοίνωση – καταγγελία του Global Journalism Council (GJC) με την οποία κατηγορούνται οι ελληνικές αρχές ότι έδωσαν στα tourkikanea.gr που αποκάλυψαν το θέμα, τα ονόματα και το δημοσιογραφικό δελτίο του ενός με τη φωτογραφία του προκειμένου να στοχοποιηθούν κατά την παραμονή τους στο Καστελόριζο.

Ποιο είναι το GJC

Ποιο είναι όμως αυτό το «Παγκόσμιο Συμβούλιο» με το βαρύγδουπο τίτλο Global Journalism Council (GJC); Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αλα Τούρκα προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για την καταπάτηση της ελευθερίας της έκφρασης και η διεθνής κατακραυγή για τις μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία που δεν είναι αρεστοί στον Ερντογάν. Και μόνο …Global δεν είναι καθώς πρόκειται για τούρκική έμπνευση, εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη (!) και όπως αναφέρεται στο ομώνυμο site απευθύνεται κυρίως σε ακροατήρια από την Τουρκία, την Υπερκαυκασία, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια (!). Με άλλα λόγια σε περιοχές στις οποίες η κυβέρνηση Ερντογάν θέλει να απλώσει τα πόδια της επιδιώκοντας την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η όλη ιστορία με το Anadolou και τα τουρκικά μαθήματα προς την ελληνική πλευρά περί ελευθερίας του Τύπου προκαλεί θυμηδία, ωστόσo είναι σαφές ότι τουρκική πλευρά όπως στα Ιμία, έτσι και τώρα επιλέγει όλα τα μέσα και δικούς της δημοσιογράφους για να κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα του Anadolou

anadolou προπαγάνδα Καστελόριζο

Το δημοσίευμα του Anadolou είναι αυτό στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://ift.tt/2Z03gRivia Ειδησεις https://ift.tt/3jKq9QQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.