Ναγκόρνο-Καραμπάχ : Ανησυχία για γενικευμένη σύρραξη

Ναγκόρνο-Καραμπάχ : Ανησυχία για γενικευμένη σύρραξη

Αυξάνεται ο κίνδυνος ευρύτερης ανάφλεξης με αφορμή το διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καρμπάχ. Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία απορρίπτουν τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαλόγου.

Οι εικόνες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων από τα πεδία των μαχών επιβεβαιώνουν ότι οι μάχες έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό των δύο χωρών και πλέον υπάρχουν νεκροί και τραυματίες ακόμα και μεταξύ των αμάχων.

Σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, η Αρμενία κατηγόρησε την Άγκυρα ότι κατέρριψε μαχητικό της αεροπλάνο, όμως η Τουρκία διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξη.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία πάντως, επιβεβαιώνουν, ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε προσεγγίσει πριν τις 25 Σεπτεμβρίου αριθμό Σύρων αντικαθεστωτικών για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων, υποσχόμενη μισθό 1.500 δολαρίων.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2GgI4A2
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη