ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ

Κατάγεται από τη Σπάρτη.
Μετά το Παιδαγωγικό Τμήμα Ιωαννίνων ακολούθησε την Καλών Τεχνών στο Α.Π.Θεσσαλονίκης στο εργαστήρι της Τέτας Μακρή αρχικά ζωγραφική και έπειτα στο εργαστήρι γλυπτικής του Φ. Χατζιωαννίδη, από όπου πήρε και το πτυχίο γλυπτικής το 2002.
Ασχολείται  από τότε με γλυπτική και  ζωγραφική . Επίσης έχει ασχοληθεί με σκηνογραφία  και κεραμική. Στο έργο της αποτυπώνεται η έμπνευσή της από τον άνθρωπο, τις σχέσεις, τη φύση, την αρχαία τέχνη και τους μεγάλους δασκάλους. Της αρέσει η δυνατότητα σύζευξης των τεχνών πχ γλυπτικής και μουσικής.

Ατομικές εκθέσεις
Έκθεση ζωγραφικής «Πρόσωπα», Veil Bistrot, Πικουλιάνικα, Λακωνίας, 2018
Έκθεση ζωγραφικής «Ακουαρέλες νεοκλασικών και άλλων κτιρίων της Σπάρτης», Μουσείο Νεότερης Σπάρτης, Σπάρτη, 2018
‘Εκθεση με  ζωγραφική, γλυπτική και σχεδια, Epsilon Art Gallery, Λουτράκι, 2020 (ακουστικός σχεδιασμός γλυπτικής σύνθεσης της έκθεσης Σωκράτης Βότσκος)

Κυριότερες συμμετοχές
Συμμετοχή με γλυπτική σύνθεση στο 1ο Ioannina Art Festival – «PRACTICE ‘RS – 31 Νέοι Καλλιτέχνες απόφοιτοι του εργαστηρίου, μαζί με τους δασκάλους τους εκθέτουν», Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Ιωάννινα, 2010
Με γλυπτά στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την κ.Λ.Ρίτσαρντς καθώς και έκθεση, με θέμα: «Τσακώνικη παράδοση», στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, το 2010
Με σχέδια και γλυπτά, « Περί μορφών τε και σωμάτων», Studio F, Καλαμάτα το 2012
Με ζωγραφική με θέμα : «Ο άλλος μου εαυτός», Coniectura V, Καρδαμύλη Μεσσηνίας, το 2017
Με γλυπτό, kaplanon galleries, Αθήνα, «Με αφορμή τον Γιαννούλη Χαλεπά» το 2018
Με γλυπτό Βυζαντινό μουσείο Αθήνα, έκθεση μικρογλυπτικής του Ε.Ε.Τ. Ελλάδος , το 2018,
Με ζωγραφική, στην έκθεση εικαστικών, Vino Tapas bar, Καλαμάτα, το 2019
Με γλυπτική σύνθεση « Η ανοιχτή μου μέρα» ακουστικός  σχεδιασμός Σ. Βότσκος , «Οι εικαστικοί στην εκπαίδευση» στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, το 2019
Με γλυπτό και ζωγραφικά έργα σε ομαδική έκθεση στην Epsilon Art Gallery, Λουτράκι, 2020
Γλυπτό της κοσμεί δημόσιο χώρο σε  χωριό του Πάρνωνα (Το δέντρο της Ζωής) 2008

Έργα της βρίσκονται σε συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.
Έχει ασχοληθεί επίσης με  σκηνογραφία σε θεατρικές ομάδες,  σκηνικά δημόσιων εκδηλώσεων (Σπάρταθλον 2011), αγιογραφία και κεραμική. Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς έργων δημόσιας γλυπτικής και προγράμματα φιλοξενίας με άλλους καλλιτέχνες.
Διακρίσεις: Πανελλήνιο βραβείο σκηνικών ερασιτεχνικών θιάσων με την Ε.Θ.Ο.Λακωνίας , 2016.  Το Μάιο του 2019 επελέγη από  το δήμο της πόλης Nanjing της Κίνας και το δήμο Σπάρτης, μέσα στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων  να φιλοτεχνήσει  γλυπτικό σχέδιο, προκειμένου να εκπονηθεί  γλυπτό με θέμα τη Σπάρτη, για πάρκο της Nanjing.

 

 

 

The post ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/3kEKvLD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη