Παράταση μέτρων για Αττική- Λέσβο και επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Παράταση μέτρων για Αττική- Λέσβο και επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Διατήρηση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική και στις υπόλοιπες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές αλλά και άρση των ειδικών μέτρων για Πάρο και Αντίπαρο από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Τονίζοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται κάθε τριήμερο, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων  που ισχύουν στην Αττική, στην Κρήτη, στην Αν. Μακεδονία, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, την Καρδίτσα, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Κω.

Επίσης παρατείνονται:

Τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για Λέσβο, Ζάκυνθο, Μύκονο, Χαλκιδική, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Σε ισχύ είναι και το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς. «Καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία και απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους να τηρήσουν ευλαβικά -πιστά τα μέτρα, καθώς είναι τριψήφιοςο αριθμός κρουσμάτων με πολλαπλές μολύνσεις από μια επαφή και διασπορά διάσπαρτη, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Περιοχές ειδικών

Από την Τρίτη η Πάρος και η Αντίπαρος εντάσσονται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές και τα έκτακτα μέτρα παύουν να ισχύουν. «Οι κάτοικοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και βγαίνουν νικητές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FrxW7e
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη