Δ. Χαρίτου: Οι εκπαιδευτικοί έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος

Δ. Χαρίτου: Οι εκπαιδευτικοί έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μιχάλη Βασιλειάδη και τα μέλη της διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ, με τη συμμετοχή του συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Σταμάτη Σακελλίωνα. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά στα σχολεία στη Ροδόπη, μέσα στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν επωμιστεί ένα δύσκολο και πολύπλευρο έργο, προκειμένου να καλύψουν τις ανεπάρκειες των πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «τα προβλήματα στα σχολεία από την πανδημία θα είχαν αμβλυνθεί αν το υπουργείο Παιδείας αξιοποιώντας το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του είχε σχεδιάσει έγκαιρα και σωστά τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς».

Συζήτηση έγινε και για το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης στην Κομοτηνή και ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το ποιες είναι οι ανάγκες και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενώ ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και στην πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αγωγός σε ό,τι χρειαστούν για να μπορέσουν να εκπληρώσουν την αποστολή τους.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3kXFbTH
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη