Ηλίας Τραμπάκουλος : ΑΓΑΛΜΑ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ

Στην είσοδο της οδού Επαμεινώνδου δεσπόζει ο χάλκινος  αδριάντας του στρατηγού Επαμεινώνδα.

Στην οδό Πινδάρου η προτομή του ποιητή των ολυμπιονικών Πίνδαρου.

Στην οδό Πελοπίδου απουσιάζει κάτι αντίστοιχο που θα τιμά τον ηγέτη της θηβαϊκής ηγεμονίας τον Πελοπίδα.

 Θεωρώ ότι είναι ένα χρέος τιμής που έχουμε όλοι απέναντι σε αυτή την ιστορική μορφή που έκανε τη Θήβα να είναι στα χρόνια του η πιο ισχυρή πόλη-κράτος της Ελλάδας.

Ο Πελοπίδας εγκαθίδρυσε τη δημοκρατία στη Θήβα και αναδιοργάνωσε τον Ιερό Λόχο. Αγαπούσε την πατρίδα του πάνω από όλα και πάντα πολεμούσε στην πρώτη γραμμή σαν απλός στρατιώτης.

Λέγεται ότι σε μια αποστολή,όταν η γυναίκα του ζήτησε να προσέχει, αυτός της απάντησε "υποχρέωση του ηγέτη είναι να διαφυλάσσει τις ζωές των άλλων και όχι την δική του".

Στην  Πελοπίδου και στο ύψος της Μητρόπολης υπάρχει χώρος όπου μπορεί να στηθεί μία προτομή ή κάτι σχετικό που να παραπέμπει στον Θηβαίο πολιτικό. Θα πρέπει να ξεκινήσουν διερευνητικές κινήσεις για χρηματοδότηση του έργου είτε από τον Δήμο Θηβαίων είτε από κάποιον φορέα ή συλλογικότητα  είτε από κάποιον ιδιώτη.

Σχετική πρόταση θα γίνει  με την πρώτη ευκαιρία σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

   Είναι όμορφο να καμαρώνουμε και να αναφερόμαστε στα ανδραγαθήματα των προγόνων μας αλλά ομορφότερο να τους τιμάμε ΚΑΙ με πράξεις.



via ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/3hDt3VW
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη