Πρώτο κουδούνι για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στη Ροδόπη

Πρώτο κουδούνι για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στη Ροδόπη

Πρώτο κουδούνι σήμερα για μαθητές, μαθήτριες κι εκπαιδευτικούς. Όλοι τους προσέρχονται στα σχολεία φορώντας υποχρεωτικά μάσκα. Η προσέλευση και ο αγιασμός σε δημοτικά σχολεία της περιοχής γίνεται ανά τάξεις για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Για τον ρόλο των εκπαιδευτικών μιλά ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, λέγοντας ότι «είναι αυτοί που θα ανταποδώσουν τα πρώτα χαμόγελα στις αθώες ψυχές των μαθητών τους, αυτοί που θα τα καθοδηγήσουν στις δύσκολες συνθήκες φοίτησης, αυτοί που θα είναι δίπλα τους σε κάθε απορία τους και ανησυχία. Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα το πράξουν αναλογιζόμενοι την τεράστια ευθύνη που επωμίζονται», ενώ προτρέπει την ελληνική κοινωνία να γίνει αρωγός στο έργο τους.

«Ας βάλουμε το χαμόγελο πίσω από τη μάσκα μας (αν θέλουμε βέβαια ας το ζωγραφίσουμε και πάνω της) ακόμη και αν νομίζουμε ότι δε φαίνεται», λέει η διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου. «Με καθαρή από το φόβο ψυχή και με τη γνώση που η πολιτεία δια της δωρεάν παιδείας της μέσα στα στελεχωμένα από τους άξιους συναδέλφους μου εκπαιδευτήριά της και δια των εποπτικών μέσων που παρέχει προκειμένου να ενισχυθεί η διαδικασία της μόρφωσης, ας ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σχολική χρονιά».

Σε μήνυμά του για το άνοιγμα των σχολείων, ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, τονίζει: «Έχουμε φροντίσει για την απολύμανση και για την καθαριότητα των σχολείων μας και θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε γι' αυτό, για να κάνετε μάθημα σε απόλυτα καθαρούς χώρους». Σημειώνοντας ότι τα σχολεία έχουν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά ο δήμαρχος αναφέρει, «θα είμαστε εδώ, Δήμος, εκπαιδευτικοί και μαθητές, να συνεργαζόμαστε στενά και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, να έχουμε μια χρονιά όμορφη, χωρίς προβλήματα».

«Καλή σχολική χρόνια στους μαθητές», εύχεται ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χαρίτου, ευχόμενος επίσης, «καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς μας, στους οποίους εμπιστευόμαστε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε». Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει «υπομονή και επιμονή στους γονείς για να μπορέσουν να στηρίξουν τα παιδιά, ώσπου να αποκτήσουν τα δικά τους φτερά».

«Η αγωνία των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει και να μας ενεργοποιήσει όλους», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, προσθέτοντας, «απέναντι στην προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την επικοινωνιακή διαχείριση εκ μέρους της υπουργού Παιδείας.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2DY4zJc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.