Επενδύσεις του Βατικανού σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο

Επενδύσεις του Βατικανού σε πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο

Σε περισσότερα πολυτελή ακίνητα από όσα ήταν γνωστά φέρεται να έχει επενδύσει το Βατικανό, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Οι «Financial Times» αναφέρουν μία νέα επένδυση ύψους περίπου 110 εκατ. ευρώ, που ανάγεται στην περίοδο που ήταν ακόμα Καρδινάλιος ο παραιτηθείς Άντζελο Μπέκιου.

Πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square του Νάιτσμπριτζ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες ο Μπέκιου, ο οποίος ήταν το νούμερο δύο στην Γραμματεία του Πάπα μέχρι το 2018. Το Βατικανό δεν έχει απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Άντζελο Μπέκιου υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στο Βατικανό φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου. Για το λόγο αυτό, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο Μπέκιου δήλωσε ότι ήταν αθώος.

Πάντως, η αγοραπωλησία στο Τσέλσι για την οποία διεξάγεται έρευνα από εισαγγελείς του Βατικανού, ενδέχεται να μην ήταν ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου, στον οποίο καταλογίζεται και νεποτισμός για δραστηριότητες του αδελφού του, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Και αυτή την κατηγορία έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα.

Πηγές: Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Stern

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/36in0E8
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη