Στρατιωτικές ασκήσεις ανακοίνωσε η Ρωσία

Στρατιωτικές ασκήσεις ανακοίνωσε η Ρωσία

Από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, 12.900 στρατιώτες θα πάρουν μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις που ανακοίνωσε η Ρωσία, με  την επωνυμία «Καύκασος -2020».

Οι ναυτικές και χερσαίες ασκήσεις θα διεξαχθούν στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία, με τη συμμετοχή  επτά χωρών και συγκεκριμένα της Κίνας, του Πακιστάν, του Ιράν, της Λευκορωσίας, της Βιρμανίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ο στόχος είναι «κοινές στρατιωτικές δράσεις από μια ομάδα που θα συγκροτείται από δυνάμεις των εν λόγω χωρών».

Πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία και έως 250 άρματα μάχης και σχεδόν 200 συστοιχίες πυροβολικού θα μετάσχουν στις ασκήσεις για τις οποίες θα κινητοποιηθούν συνολικά 80.000 άνθρωποι, εκ των οποίων τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην επιμελητηριακή βοήθεια και διασώστες.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης Βαντίμ Αστάφιεφ, στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 ξένοι στρατιωτικοί.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν ήδη μεταφέρει 100 Κινέζους στρατιωτικούς στην περιοχή του Αστραχάν, ενώ όλοι οι αφιχθέντες Κινέζοι πριν αναχωρήσουν από την Κίνα υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, TASS, AFP

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FofwUO
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη