Κορονοϊός: Αρνητικά ρεκόρ και μέτρα στην Ευρώπη – Σχολείο στην Ιταλία απαγόρευσε τις μίνι φούστες

Κορονοϊός: Αρνητικά ρεκόρ και μέτρα στην Ευρώπη – Σχολείο στην Ιταλία απαγόρευσε τις μίνι φούστες

Επιταχύνθηκε ο ρυθμός μολύνσεων κατά +16% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα στην Ευρώπη καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων τριπλασιάστηκε από τις αρχές Ιουλίου, φθάνοντας τα 47.300 αυτήν την εβδομάδα, έναντι περίπου 15.000.

Βρετανία

Η Βρετανία κατέγραψε 4.322 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, μια αύξηση σχεδόν 1000 μολύνσεων σε σύγκριση με χθες και ο υψηλότερος απολογισμός από την 8η Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Την ίδια ώρα, ο ρυθμός αναπαραγωγής του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε μεταξύ 1,1-1,4 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, που κυμαινόταν μεταξύ 1,0-1,2, έγινε σήμερα γνωστό από τη βρετανική κυβέρνηση.

«Ένας αριθμός R μεταξύ 1,1 και 1,4 σημαίνει πως κατά μέσο όρο κάθε 10 άνθρωποι που προσβάλλονται θα μολύνουν 11 και 14 άλλους ανθρώπους», τονίζεται.
Επιπλέον, ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται κατά 2% έως 7% καθημερινά.

Εξάλλου, η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Αγγλία, ενώ έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως ηλικιωμένων ασθενών, ανέφερε σήμερα κορυφαία αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

«Καταγράφουμε σαφείς ενδείξεις ότι ο ιός εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή ευρέως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ανησυχώ ιδιαίτερα από την αύξηση του ποσοστού εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταξύ των πιο ηλικιωμένων», δήλωσε η Υβόν Ντόιλ, η ιατρική διευθύντρια στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση πολύ χειρότερων καταστάσεων που θα συμβούν», τόνισε.

Πάντως, οι επιστημονικοί σύμβουλοι είπαν στη βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μόλις το 6% του πληθυσμού στη Βρετανία έχει αναπτύξει αντισώματα COVID-19, σύμφωνα με τα πρακτικά των συσκέψεων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Τα στοιχεία από τις ορολογικές μελέτες καταδεικνύουν πως ένα μικρό ποσοστό (περίπου 6%) του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει αντισώματα στην COVID-19», σύμφωνα με τα πρακτικά της 3ης Σεπτεμβρίου της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εκτάκτων Καταστάσεων (SAGE).

Η SAGE προειδοποιεί ότι τα σημερινά επίπεδα ανοσίας στον βρετανικό πληθυσμό είναι απίθανο να περιορίσουν τον αντίκτυπο «μιας σημαντικής αναζωπύρωσης τον χειμώνα».

Ισπανία

Επίκεντρο της επιδημίας Covid-19 στην Ισπανία, η μητροπολιτική περιοχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα τον περιορισμό της ελευθερίας μετακινήσεων για το περίπου 13% του πληθυσμού της, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εκτίναξη των μολύνσεων που καταγράφεται.

Οι κάτοικοι των πλέον πληγεισών περιοχών από την πανδημία, τους οποίους αφορά το μέτρο, πάνω από 850.000, θα μπορούν να βγαίνουν εκτός των συνοικιών τους για να πάνε να εργαστούν, να πάνε στον γιατρό ή να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, δήλωσε η πρόεδρος της περιφέρειας των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται με τη συμμετοχή 6 προσώπων από 10. Σύμφωνα με την Αγιούσο, η πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους θα περιοριστεί. «Πρέπει να αποφύγουμε το lockdown, πρέπει να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή», επισήμανε η πρόεδρος της περιφέρειας.

Γερμανία

Τις τελευταίες ημέρες, το θέμα με το κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD προκάλεσε ανησυχίες μεταξύ των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Το θέμα αυτό ενέτεινε την κριτική της χαλαρής εφαρμογής των κανόνων προστασίας από βουλευτές και υπαλλήλους του AfD.

Στην αρχή της σημερινής συνόδου του ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag), ο πρόεδρός της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προέτρεψε με έμφαση τους βουλευτές να συμμορφωθούν με τα μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων από τον κορονϊό, τα οποία αποφασίστηκαν χτες από το Συμβούλιο των Πρεσβύτερων του Σώματος.

«Αυτό ισχύει κυρίως για την μάσκα προστασίας του στόματος και της μύτης σε όλους τους χώρους του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Σόιμπλε (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης /CDU). Προηγουμένως, είχε ασκηθεί κριτική σε μέλη του (ακροδεξιού) κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AFD) τα οποία αρνούνταν να το πράξουν.

«Κάποιος θα μπορούσε να διαφωνεί για την αποτελεσματικότητα της προστασίας της μάσκας ή για την πανδημία του κορονοϊού γενικώς, αλλά σε μια δημοκρατία πρέπει να αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό είναι επίσης και θέμα σεβασμού προς τους άλλους», τόνισε ο Σόιμπλε, χωρίς να αναφέρει ρητά το AfD.

Γαλλία

Η Γαλλία έχει τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερους από 31.000 νεκρούς από τον Μάρτιο.

«Για πρώτη φορά από την άρση της καραντίνας, παρατηρούμε αύξηση των θανάτων από την Covid-19» με έναν διπλασιασμό σε 265 νεκρούς, μετά τους 129 την περασμένη εβδομάδα, υπογραμμίζει η υγειονομική υπηρεσία στην τελευταία εβδομαδιαία ενημέρωση.

H απάντηση της Γαλλίας σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19 στην επικράτειά της πρέπει να είναι αναλογική, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η Νίκαια, στον νότο, υιοθέτησε νέους περιορισμούς και σε εθνικό επίπεδο, όλοι οι δείκτες επιδεινώνονται, είτε όσον αφορά τη διασπορά του ιού στους ηλικιωμένους, είτε τον αριθμό των εστιών είτε τον αριθμό των θανάτων, προειδοποίησε η δημόσια υπηρεσία υγείας της Γαλλίας.

Ιταλία

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας θα διατάξει έρευνα σε ότι αφορά την απόφαση υποδιευθύντριας λυκείου της Ρώμης, να απαγορεύσει τα μίνι «λόγω κορονοϊού».

Η σχετική «δυναμική σύσταση» δικαιολογήθηκε από την υποδιευθύντρια του λυκείου της περιοχής Γκαρμπατέλα της Αιώνιας Πόλης, με την λογική ότι δεν έχουν ακόμη παραδοθεί τα ατομικά θρανία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, λόγω κορονοϊού. Κατά συνέπεια -υπογράμμισε η εκπαιδευτικός- οι κοπέλες κάθονται σε καρέκλες, μπροστά στους καθηγητές οι οποίοι μπορεί -άθελά τους- να κοιτάξουν τις γάμπες τους.
Μια θέση που κρίθηκε σεξιστική από τις περισσότερες μαθήτριες , η οποία πήγαν σήμερα σχολείο, με φούστα πάνω από το γόνατο, για να διαμαρτυρηθούν και να στείλουν το μήνυμά τους.

Μια από τις κοπέλες, μάλιστα, τόνισε ότι της έγινε η σχετική σύσταση, έστω και αν δεν φορούσε μίνι, αλλά φούστα φτιαγμένη με καλοκαιρινό, ελαφρύ ύφασμα. Το θέμα αποτελεί κύριο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο και προβάλλεται με έμφαση από τον ιταλικό τύπο.

Τα περισσότερα σχόλια είναι σαφώς υπέρ των μαθητριών και του δικαιώματός τους να ντύνονται όπως προτιμούν, πάντα μέσα στα όρια του καλού γούστου και του μέτρου. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και μια μειοψηφία η οποία υπενθυμίζει ότι ο κανονισμός των ιταλικών σχολείων (ο οποίος γράφτηκε πριν από πολλές δεκαετίες) κανονικά, απαγορεύει τόσο τα μίνι στις κοπέλες, όσο και τις βερμούδες στους άνδρες.

Πού καταγράφονται οι υψηλότεροι ρυθμοί κρουσμάτων

Η Τσεχία είναι η χώρα όπου οι μολύνσεις επιταχύνονται με τους υψηλότερους ρυθμούς (+65%, 1.300 νέα κρούσματα την ημέρα), μεταξύ των χωρών που κατέγραψαν περισσότερα από 1.000 κρούσματα την ημέρα κατά μέσο όρο, την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθούν η Ολλανδία (+52%, 1.200), το Ισραήλ (+37%, 3.950), οι Φιλιππίνες (+33%, 3.900), η Βρετανία (+32%, 3.400), το Νεπάλ (+20%, 1.300) και το Ιράν (+20%, 2.500).

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32IcfZR
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη