Ελ. Σταμέλου: Κάθε γυναίκα μέσα της κρύβει μια ηγέτιδα

Ελ. Σταμέλου: Κάθε γυναίκα μέσα της κρύβει μια ηγέτιδα

«Η ΧΕΝ Ελλάδος είναι μια γυναικεία, εθελοντική οργάνωση, ΝΠΙΔ – Ίδρυμα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό, που απευθύνεται μέσα από ποιοτικά προγράμματα και υπηρεσίες σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, προασπιζόμενη τα γυναικεία και ανθρώπινα δικαιώματα, επί σειρά δεκαετιών.» δηλώνει περήφανη η κα Ελένη Σταμέλου, γενική γραμματέας στην ΧΕΝ Ελλάδος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για την ΧΕΝ Ελλάδος που, όπως λέει, δεν αρνήθηκε ποτέ να απλώσει το δικό της χέρι βοήθειας σε κάθε γυναίκα που το είχε ανάγκη και της το ζήτησε.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΧΕΝ Ελλάδος, όσο οι γυναίκες ενημερώνονται έγκυρα, τόσο θα βρίσκουν το χώρο και τον τρόπο να σταθούν. « Όσο οι γυναίκες βρίσκουν χώρους, όπως είναι η ΧΕΝ, όπου μπορούν να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες , τόσο θα μπορούν να φέρουν στη δική της ζωή όσο και στην κοινότητα μέσα στην οποία βρίσκονται την θετική αλλαγή. Θεωρούμε ότι κάθε γυναίκα μέσα της κρύβει μια ηγέτιδα και μπορεί να φέρει την θετική αλλαγή.» τόνισε η κα Στάμελου βέβαιη για την αξίας της γυναίκας και της δυναμικής που μέσα της κρύβει.

Γυναίκες, το ΔΣ και μέλη, της ΧΕΝ Κομοτηνής

«Έχουμε πάρα πολύ ελπίδα μπροστά μας και πολύ φωτεινό δρόμο άσχετα με τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε» σημείωσε η κα Σταμέλου παραδεχόμενη και εκείνη ότι τα θέματα που ταλανίζουν τις γυναίκες σήμερα είναι πάρα πολλά. «Η δική μας προσπάθεια είναι να αντιπαλέψουμε στερεότυπα και πατριαρχικές αντιλήψεις που επικρατούν.» σημείωσε προσθέτοντας ότι «Είναι ένας αγώνας συνεχόμενος, καθημερινός δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα παρόλο αυτά θεωρούμε ότι η γυναίκα μέσα της κρύβει την δύναμη και εμείς θέλουμε να προσφέρουμε ένα χώρο που αυτή η δύναμη να γίνει πράξη και για την ίδια αλλά και για την κάθε γυναίκα που στέκεται δίπλα της.» προτρέποντας τέλος να το έχουν υπόψιν τους οι γυναίκες προσπαθώντας καθημερινά να φέρουν αυτή την θετική αλλαγή .
Φώτο:ΧΕΝ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2RoXAMy
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη