Μεταφορά μαθητών των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την έναρξη της σχολικής περιόδου 2020-2021, ξεκίνησε τη μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. 

Το έργο της μετακίνησης των μαθητών στις σχολικές μονάδες εκτελείται κανονικά και, σήμερα, στο σύνολο της Περιφέρειας, μεταφέρονται με ασφάλεια περίπου 16.000 μαθητές, με τα μέσα μεταφοράς (μεγάλα – μικρά λεωφορεία, μεγάλα – μικρά ταξί).

Ειδικότερα, παρά τα όποια ανακύψαντα προβλήματα που οφείλονται κυρίως, στην δυναμικότητα του συστήματος (συχνή μεταβολή δεδομένων και ανάγκη τροποποίησης δρομολογίων), στην ιδιαιτερότητα των ορεινών περιοχών, καθώς και στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (πολυνομία και διάσπαρτες διατάξεις), οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν πλήρως, με συγχρονισμό και αποτελεσματικά ώστε να σχεδιαστεί χωρίς προβλήματα η ομαλή μετάβαση των παιδιών στις σχολικές μονάδες. 

 « Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η μεταφορά των μαθητών διεξάγεται απρόσκοπτα και ομαλά, με ελάχιστο αριθμό δρομολογίων να έχουν κηρυχθεί άγονα. Παρά ταύτα, οι όποιες εκκρεμότητες θα αντιμετωπισθούν το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι μαθητές. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την συνεργασία τους να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα και να ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γαλάνης Κωνσταντίνος. 

Νεότερη Παλαιότερη