Ιστορική επίσκεψη του Δημάρχου Λαμιέων στην Σπηλιά της Αρσαλής στην Υπάτη


Ιστορική επίσκεψη Δημάρχου στην Σπηλιά της Αρσαλής στην Υπάτη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αινιάνες Υπάτης Χαιρετίζει την παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Θυμιου Καραϊσκου Δημάρχου στον σπηλαιώδη ναό της Αγίας Ιερουσαλήμ (Αρσαλής) όπου σήμερα τιμάται η μνήμη της Αγίας και των τριώ ν θυγατέρων της. Ο Δημαρχος κρατώντας παλαιότερη υπόσχεση του, μαζί με τον κ. Κων Ξεφλουδα, Δημοτικό Συμβουλο , υπεύθυνο της Δ.Ε. Υπάτης ανέβηκαν στα πολυτραγουδισμενα μονοπάτια της Οίτης, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη και προβολή της Υπάτης και της περιοχής της .

Πιστεύουμε ότι μετά την σημερινή πρώτη επισκεψη Δημάρχου στην Αρσαλή ,το Πάσχα του 2021 θα ακολουθήσει την ανάβαση μόνο ανδρών(αρσαλιωτων) στην σπηλιά τιμώντας το έθιμο των ελληνορωμαικών ροζαλίων (γιορτές της Ανοιξης) και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 να τιμήσει τους κλεφτοαρματολούς του Πατρατζικιού (Υπάτη) οπου σ' αυτή την καθιγιασμενη σπηλιά, αποφάσιζαν μαζί με τους υπόλοιπους οπλαρχηγούς της Ρούμελης τη δράση τους.

Ελπίζουμε ότι μαζί με τον σεπτό και αγαπημένο προκαθήμενο κκ Συμεών να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να αποκτήσουν τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο του Αρσαλιωτη.




Αινιάνες Πολιτιστικός Σύλλογος Υπατης

Νεότερη Παλαιότερη