Μητσοτάκης από Ακρόπολη: Να μην αφήσουμε καμιά σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης

Photo: eurokinissi

Στην εκδήλωση για την αναβάθμιση του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μίλησε ο πρωθυπουργός, το βράδυ της Τετάρτης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκδήλωση της αναβάθμισης του φωτισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο φωτισμός διακρίνει τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, το φως του 21ου αιώνα αγκαλιάζει την Ακρόπολη. Είναι γιορτή πέρα κα πάνω από σύνορα και γλώσσες. Οι αξίες που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο αποτελούν πανανθρώπινο κτήμα.

«Η Δημοκρατία και οι αρχές της κλασικής Αθήνας χρειάζονται περισσότερο φως στις μέρες μας καθώς καποιοι αμφισβητουν το πολίτευμα του μέτρου και την ικανότητά του να φερει ισοτητα και δικαιη συμμετοχη στην πολιτική διαδικασία. Απαιτούν και αναδειξη εκείνων των πλευρών που θα οδηγήσουν στον αναστοχασμό των δημοκρατικων κανονων. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα και με το νέο τρόπο γνωριμίας μας με την Ακρόπολη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος φωτεισμός μετρούσε ηδη 15 χρόνια και έτσι ο χρόνος τον έφθειρε και η τεχνολογία των ξεπερνούσε.

«Η αλλαγή που δρομολογείται σήμερα ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή. Να επανενταχθεί στη σύγχρονη καθημερινότητα το σύμβολο της κλασικής Ελλάδος. Ο πρακτικός στόχος ήταν διττός. Από τη μία πλευρα να αναδειχθεί ο χώρος με τον όγκο και τη γεωμετρία του» σημείωσε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το σημερινό αναβατήριο αντικαθσταται από έναν ευρύχωρο ανελκυστήρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, πριν από τρία χρόνια ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για μια νέα ευρωπαϊκή κυριαρχία και όσα μεσολάβησαν επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητά της. «Προβλήματα δεν μπορούν να απαντηθουν μεμονωμένα παρα με τη συνεργασία όλων των χωρών και των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου μας που είναι η κοινή μας πατρίδα. Στο χέρι μας ειναι να κερδίσουμε τα κρίσιμα στοιχήματα των καιρών μας αν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι» σχολίασε.

«Να μην αφήσουμε καμία σκιά να θαμπώσει τις αξίες της σύγχρονης Ευρώπης αλλά να τις αγκαλιάσουμε με ακόμη περισσότερο φως που αιώνια θα εκπέμπει μέρα και νύχτα η Ακρόπολη» σημεώσε ο πρωθυπουργός.



via Ειδησεις https://ift.tt/349Kadq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη