Αποζημιώσεις του τουριστικού κλάδου ζητά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Λέσβου

Αποζημιώσεις του τουριστικού κλάδου ζητά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Λέσβου

Με επιστολή της στους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Τουρισμού, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών κ.κ. Μηταράκη, Θεοχάρη, Γεωργιάδη και Σταϊκούρα, που κοινοποιεί στους βουλευτές Ν. Λέσβου κ.κ. Αθανασίου Μπουρνού και Κομνηνάκα, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή επιχειρηματολογεί διεξοδικά για την προβληματική κατάσταση που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η Λέσβος την τελευταία πενταετία και ζητά την ουσιαστική αποζημίωση του τουριστικού κλάδου του νησιού.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την αποζημίωση των επιχειρήσεων που γειτνίαζαν στον Καρά Τεπέ και λόγω των γνωστών εξελίξεων στο ΚΥΤ της Μόριας, αναγκάστηκαν να είναι κλειστές για περίπου 10 ολόκληρες ημέρες, ζητά αντίστοιχη ευαισθητοποίηση εκ μέρους των συναρμόδιων Υπουργείων, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού που έχουν υποστεί καταστροφική βλάβη εδώ και πέντε χρόνια. Εξάλλου για αυτήν την αποζημίωση, έχουν γίνει και στο παρελθόν παρεμβάσεις και συζητήσεις επί συζητήσεων. Η κα Βατή υποσημειώνει ακόμα στην επιστολή της και την επιπλέον δυσμενή συνθήκη για ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού της πανδημίας COVID – 19 και ζητά πέντε άμεσα μέτρα για την αντιστροφή της καταστροφικής πορείας εκατοντάδων επαγγελματιών του χώρου.

Τα μέτρα που ζητά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου:

· Αποζημιώσεις όλων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που έχουν υποστεί ζημιές για τα έτη 2015- 2020 από τη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

· Την δημιουργία νέων ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων ανάπτυξης αποκλειστικά για το νησί μας (ΕΣΠΑ, LEADER, κ.α.) με υψηλά ποσοστά δημόσιας επιχορήγησης για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το προσφυγικό 1) για την συντήρηση των υπαρχουσών μονάδων και 2) για την ίδρυση νέων. Να ληφθεί υπόψη ότι τα προγράμματα που έχουν ήδη προκηρυχθεί είναι πολύ χαμηλού προϋπολογισμού δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις ανάγκες των επιχειρήσεων του νησιού μας, και τα απαιτούμενα κριτήρια επιλεξιμότητας, ξεπερνούν τις δυνατότητες των επιχειρήσεων μας (π.χ. παρουσίαση ιδίας συμμετοχής, διατήρηση του ίδιου

προσωπικού για 3 χρόνια ή αύξηση προσωπικού κ.α.). Δεν είναι δυνατόν να αξιολογούνται συγκριτικά και να ανταγωνίζονται οι επιχειρήσεις της Λέσβου τις επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου.

· Την παρέμβαση στις Τράπεζες για μείωση ή πάγωμα των δόσεων για τουλάχιστον 2 χρόνια και κούρεμα στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πολύ σημαντικά.

· Μείωση φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων κατά τουλάχιστον 70% στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.

· Επιδότηση εργατικών και ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τουλάχιστον για την καταπολέμηση της ανεργίας.

The post Αποζημιώσεις του τουριστικού κλάδου ζητά η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3kY9XMq
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη